Ove jeseni ćemo na Javnom servisu gledati seriju "Sablja" koja govori o ubistvu premijera Zorana Đinđića i koja je na nedavno održanom Kanskom festivalu osvojila nagradu.

Jednu od uloga tumači i glumac Miloš Timotijević i to onu Mileta Lukovića Kuma. Glumac je sada, gostujući u emisiji otkrio šta mu je bio problem kada je dobio scenario, ali i zašto je pitao "kada se snima scena ubistva".

"Meni je ta uloga dosta lako došla, sela mi je. Zvao me Vlada Tagić i saopštio mi da bi oni hteli da tumačim lik Mileta Lukovića Kuma. Ostao sam zbunjen. Otišao sam na Google i video da je Kum ubijen sa nekih 35 godina, a ja u tom trenutku imam 48! Rekli su mi da ne brinem, jer su oni izgledali starije, a mene će malo podmladiti, pa sam pristao. Bilo mi je to jedino važno".

Ovo je ekipa serije:

MONDO/Stefan Stojanović Sablja serija

Miloš Timotijević je u emisiji otkrio i kako je reagovao kada je čuo da će jednu scenu snimati u aprilu...

"Pitao sam ih kada snimamo scenu hapšenja i ubistva njihovog. Rekli su mi u aprilu. Bio sam oduševljen, jer sam mislio da će biti lepo vreme, jer mrtvi treba da ležimo. Tog dana je pao sneg, duvao je vetar, neko ludilo", objasnio je glumac i otkrio da je Dušana Spasojevića igrao Bojan Navojec.

"On je po scenariju glavni, a ja sam mu podrška. Zanimljivo je, jer je cela perspektiva Zemunskog klana urađena kroz oči jednog mladog čoveka, koji po prvi put ulazi u Zemunski klan dan pred atentat".

Mile Luković Kum i Dušan Spasojević
Privatna Arhiva/Mondo/Stefan Stojanović 

Kada je reč o seriji i epizodama koje ćemo gledati i kojih će biti osam, Timotijević kaže da se znojio sat vremena:

"Pogledao sam dve epizode i iz njih nisam saznao mnogo novog. Pogledali smo ih u cugu kada je bila ta prezentacija serije. Bilo je prilično traumatično, i to podsećanje te vrati na taj neki posttraumatski sindrom. Nisam prestao da se znojim sat vremena zbog uticaja te serije na mene. Traumatično, ali ne agresivno, nije brutalno, ali na psihološkom nivou jako teško, ali i predivno u isto vreme".

BONUS VIDEO:

Glumac Miloš Timotijević o Miroslavu Miki Aleksiću TV Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!