Čuveni britanski doktor, kolumnista i poznato TV lice doktor Majkl Mozli (67) poginuo je na odmoru u Grčkoj. Mozli je nestao u sredu na grčkom ostrvu Simi, nakon čega je njegova supruga Kler Bejli prijavila nestanak. Specijalni tim je danima tragao za njim, a danas je otkriveno da je blizu mesta gde je nestao pronađeno telo.

Telo je pronašao konobar iz obližnjeg plažnog bara nakon što ga je upozorio gradonačelnik koji je primetio nešto "neobično" s mesta na kojem je sedeo.

Telo je pronađeno u Agia Marini, oko 30 minuta hoda od Pedija, gde je poslednji put viđen. Konobar je rekao da je poslat da pogleda o čemu se radi, nakon što je gradonačelnik koji je hteo da pomogle u potrazi, u povratku primetio "nešto neobično na stenama", što se ispostavilo kao "sjaj sata" i telo. Policija je stigla oko 20 minuta nakon što je telo otkriveno.

"Sa mora je video nešto neobično i onda je pozvao restoran i zamolio ih da to provere. Poslat sam tamo, i dok sam se okrenuo na ogradu da se popnem, video sam sjaj sata, a zatim sam video i telo u isto vreme", rekao je konobar.

Skaj njuz prenosi da je doktor navodno pokušao da se vrati do rizorta u kojem je bio sa suprugom, a na kraju je njegovo telo pronašao kamerman grčke televizije Antonios Mistilovlu, koji je bio na čamcu i primetio telo među stenama.

Majkl Mozli
YouTube/Studio10 

Vratio se u marinu i obavestio nadležne, ali i pogledao snimak koji je napravio: "Tamo je telo. Ležao je s rukom preko stomaka, a u drugoj ruci je držao kesu", rekao je Skaj njuzu.

Doktor je nestao dok je sam pešačio po vrućini od 36°C. On je trebalo da krene ka apartmanu, ali se, kako kažu, na snimku vidi kako ide ka stenama.

Nakon vesti da je pronađeno telo, oglasila se supruga Majkla Mozlija saopštenjem:

"Ne znam kako da počnem.Očajna sam zbog gubitka Majkla, mog divnog, nasmejanog i brižnog supruga. Imali smo prelep žiot. Bilo smo srećni i ponosna sam na našu decu, njihovu snagu i podršku prehodnih dana. Poruke ljubavi pristižu sa svih strana sveta, jasno je da je Majkl značio mnogo svima vama. Teši nas što je skoro uspeo. Pešačio je, krenuo pogrešnim putem i srušio se gde spasilačke snage nisu mogle lako da ga nađu. Bio je avanturista i po tome je bio onosan. Hvala ljudima Simija koji su dali sve od sebe da ga pronađu. Neki nikada nisu ni čuli za Majka, a radili su danonoćno. Hvala vam svima i zahvalna sam na životu s njim".