TV

Pljušte komentari kao onda zbog "Nemanjića": Hrvati gledali "Generala"

Televizija HRT je sinoć na svom Prvom i Trećem programu počela emitovaje serije "General".

Pre nekoliko meseci hrvatskoj javnosti je premijerno prikazan film "General", priča o životu generala Ante Gotovine, koji nije oduševio hrvatske kritičare.

Tačnije, nazvali su ga filmom u kojem se prikazuje da "u ratu nije stradala nijedna srpska kuća, ni pravoslavna crkva. Srpski vojnici Hrvatima režu vratove i kopaju oči, Hrvati paze da ne uprljaju uniformu. Zarobljenike ne muče induktorskim telefonima, nego dugim političkim pridikama," napisao je najcenjeniji hrvatski kritičar Jurica Pavičić.

Sada su ostvarenje  Antuna Vrdoljaka, u kojem glavnu ulogu igra Goran Višnjić, videli i gledaoci kraj malih ekrana.

Ko pamti frku koja se digla na društvenim mrežama nakon emitovanja pilot epizode "Nemanjića" na RTS-u pretprošle Nove godine, može da nasluti kakvi su bili komentari na ovu seriju.

"Staromodan, patetičan, prepun klišea i unakažen više nego nespretnom montažom", piše hrvatski portal Index.hr, prenoseći komentare koje su gledaoci objavljivali na Twitteru nakon prve epizode.

"Ljudi, upravo sam gledao prvu epizode - zvanično gore i od sapunice "Alija", napisao je jedan tviteraš, dok su se ostali nadovezali:"Fristajl naglasak - Zagorje + Vojvodina?!", "Tinejdžer Gotovina je za pet godina izrastao u Gorana Višnjića, a Rene Bitorejac ostao Rene Bitorejac", ali i "ništa ni ko si, ni odakle si, pokažu mu slike nasilnog muža i mačeta i prime ga u Legiju stranaca?!".