Jedan Britanac pokušava da tuži kompaniju "Apple" sudu, optužujući kompaniju jer je otkrila njegove SMS privatne poruke njegovoj supruzi koje je on upućivao drugim ženama sinhronizacijom njegovog iPhone-a sa porodičnim iMac-om.

U poslednjih nekoliko godina svog braka, Ričard (nije njegovo pravo ime) tražio je usluge se**ualnih radnika kojima je slao poruke koristeći svoj lični iPhone.

muškarac drži telefon
Klever LeveL/ShutterStock.com 

Uvek je bio veoma oprezan da izbriše poruke sa svog telefona, ali on nije znao da Apple omogućava deljenje poruka preko svojih različitih platformi (iPhone, iPad ili iMac) kada se prijavljuje na isti nalog. Jednog dana, kada se njegova žena prijavila na isti porodični nalog na iMac-u, otkrila je godine pikantnih poruka između Ričarda i više drugih žena, za koje se ispostavilo da su se**ualne radnice.

žena gleda u telefon
Shutterstock/Ekateryna Zubal 

Na kraju se razvela od njega i otišla sa punim džepom odnosno sa preko 6,3 miliona dolara. Ričard za sve krivi kompaniju Apple i želi da mu američka kompanija nadoknadi štetu. "Ako vam se kaže da je poruka izbrisana, imate pravo da verujete da je izbrisana", rekao je Ričard za Tajms. "Da je u poruci pisalo: 'Ove poruke su izbrisane na ovom uređaju, to bi bio trag'. 'Ove poruke se brišu samo na ovom uređaju", bio bi mnogo jasniji pokazatelj.

Ričard sada želi da mu Apple nadoknadi i 5 miliona funti odnosno 6,3 miliona dolara koje je morao da plati svojoj supruzi tokom razvoda i pravne troškove i u tom cilju se obratio londonskoj advokatskoj firmi Rosenblatt za pomoć. On sada traži grupnu tužbu i poziva korisnike Apple-a u sličnim situacijama da progovore i pridruže mu se u njegovom krstaškom ratu protiv tehnološkog giganta.

kompanija Apple zgrada
Pixabay 

"U mnogim slučajevima, iPhone obaveštava korisnika da su poruke obrisane, ali, kao što smo videli, to nije tačno i obmanjuje, jer se i dalje nalaze na drugim povezanim uređajima, nešto što Apple ne govori svojim korisnicima", rekao je Rozenblatov Simon Volton. "Ovo snažno sugeriše da je Apple dovoljno zabrinut zbog ovog problema da se nada da će on nestati ignorisanjem ili da mu jednostavno nije stalo do prava svojih korisnika."

Govoreći konkretno o svom slučaju, Ričard je tvrdio da je Appleov način da otkrije neverstvo njegovoj ženi uništio svaku šansu da spase njihov 20-godišnji brak, pišu zanimljivostidana.com.

BONUS VIDEO:

Da li je prevara misao ili čin MONDO/Uroš Arsić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!