Postoje neke stvari koje jednostavno ne bi trebalo da se nađu na tanjiru…jaja barena u mokraći na primer...
Predstavnici tradicionalne kineske kuhinje se nadaju da će ovaj specijalitet postati popularan širom sveta, a ne samo u Donjangu, provinciji na istoku Kine.
Iako zvuči zabrinjavajuće, ovaj “delikates” se nalazi na meniju lokalnog stanovništva već hiljadu godina, a sada kuvari misle da je vreme da od jaja barenih u dečijoj mokraći naprave svetski trend.
Kuvare u ovoj nameri podržavaju brojni državni zvaničnici koji planiraju da “izvezu” recept. Ukoliko ste jedna od onih osoba koja sve voli da proba “makar jednom”, uzmite papir i olovku:
Prokuvajte jaja u urinu ( u Donjangu ga skupljaju po školama, a vi vidite šta ćete…), potom ih očistite i onda opet prokuvajte u urinu. Jaja bi posle “drugog ključa” trebalo da “prenoće”, a onda su spremna za serviranje.
Prijatno!
(MONDO)