• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne moramo više da tresemo kečap!

Pogledajte izum američkih naučnika - flašu iz koje kečap curi sam, do poslednje kapi.

Tim sa američkog univerziteta MIT smislio je rešenje problema svih nas koji smo do sada morali da tresemo flašu ili udaramo njeno dno kako bi iz nje izašao sav kečap, što je obično "nemoguća misija".

Izum koji će obradovati sve one koji vole da kečapom začine pomfrit ili drugu hranu prava je revolucija - to je zaštitni sloj za unutrašnjost flaše, koji je toliko klizav da se na njemu ne može zadržati ni supstanca gustine kečapa.

Ova "superklizava" materija zove se "LiquiGlide", a nanotehnolozi i inženjeri predvođeni Dejvom Smitom radili su na njoj čitava dva meseca.

"Pokušavali smo da napravimo premaz koji bi zaštitio delove mašina od prljavštine ili leda, ali pošto obožavam hamburgere i stavljam kečap na njih, palo mi je na pamet da bi mogao da se upotrebi i za tu flašu. Znam da se mnogi muče da izvuku i poslednju kap iz flaše", rekao je Smit.

Pogledajte.



(MONDO)

Tagovi

Komentari 33

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivan K

Zvuk iz tube kada spricne kecap...neprocenljivo:)

nnnn

Vojo, i ja tako vadim kecap:)

blablabla

ha, ha, ha ne znam inače kako bih podnela da mi ostane kap kečapa u flaši, a da ne mogu da ga iscedim :)

SERIJE