Znate li kako je legendarni Čkalja dobio nadimak? Rođen na dan šale, a taj naziv ga je pratio do kraja života

Miodraga Petrovića ceo Blkan, pored maestralno odigranih brojnih uloga, ceo Balkan pamti i po nadimku Čkalja, ali malo ko zna kako ga je slavni glumac dobio.

Youtube/screenshot/Delta Video

Za Miodraga Petrovića Čkalju, zaista možemo reći da je bio legenda domaće kinematografije, uz čije šale i skečeve smo se svi slatko smejali. Svojim šalama uveseljavao je sve, a jedan je od naših najpoznatih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije rođen je na dan šale, tačnije 1. aprila 1924. godine.

Svoj nadimak Čkalja "zaradio" je na veoma neobičan način. Iako nikada nije završio Fakultet dramskih umetnosti, svi su obožavali njegovu glumu i glumačka ostvarenja. Pamtićemo ga po mnogim serijama i filmovima, ali ono po čemu će ga generacije i generecije pamtiti je njegov nadimak.

Pročitajte još: Čkalja kakvog do sada niste videli! Prvi put izložene privatne stvari slavnog glumca, u čast 100 godina od rođenja

On je nadimak "Čkalja" dobio još kao dečak, u svom rodnom gradu Kruševcu, dok je sa drugarima išao na pecanje.

Jednom prilikom potraživši od drugara štap, umesto - čaklja, rekao je čkalja i tako sebi obezbedio umetničko ime za čitav život. Glumac je o tome pričao sa ponosom i rado se sećao drugara koji ga je prvi tako prozvao. A sam nadimak mu je priličio jer je i sam bio mršav i visok kao grana. I tako je Miodrag do kraja života nosio ovaj nadimak, a njegov kolega otkrio je osmoro glumaca nije mogao da vidi očima.

Podsetite se nekih uloga, ali i jedne pesme kojima je uveseljavao narod širom Balkana.

Sa Milenom Dravić i Gagom Nikolićem objašnjavao je psovanje...

Miodrag Petrovic Ckalja, Dragan Nikolic i Milena Dravic- skec o psovanju  YouTube/metonimija

Kad Čkalji padne mrak na oči, "razbuca vas k'o buldožer straćaru"...

K'o buldozer stracaru  YouTube/SlavoljubVrag

I malo muzike za kraj! Mnogi će se pronaći u pesmi "Primam platu, pa se smeškam" - "dva kredita svakog prvog vraćam"...

Čkalja - Primam platu pa se smeškam  YouTube/Vrabac Vrag

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Čkalja i Dara Bubamara  Tiktok/vremeplov_nostalgija

(MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!