Znate li kojoj rasi pasa pripada Snupi? Nikada nije progovorio, a obožavale su ga sve generacije

Mali crno-beli pas koji nikada ne govori, nekada je i malo nestašan, osvojio je srca mališana, ali i odraslih.

YouTube/ Janice Emmons 1990-present

Snupi se prvi put pojavio 4. oktobra 1950. godine, dva dana nakon prvog stripa, a tek mesec dana kasnije, 10. novembra, prvi put su ga nazvali Snupi. Zapravo je Šulc planirao da ga nazove Snifli, ali se predomislio.

Snupi je čovekoliki biglu stripu "Peanuts" Čarlsa M. Šulca. Postao je jedan od najprepoznatljivijih i najznačajnijih likova u stripu, a u mnogim zemljama se smatra poznatijim od Čarlija Brauna. Izvorni crteži Snupija nadahnuti su Spikeom, jednim od Šulcovih pasa iz djetinjstva.

Snupi je odani, maštoviti i dobroćudni bigl koji je sklon maštanju. Ponekad je sebičan, proždrljiv i lenj i povremeno se ruga svom vlasniku Čarliju Braunu. Ali, u celini pokazuje veliku ljubav, brigu i odanost prema njemu. U stripovima iz 1990-ih opsednut je kolačićima, posebno čokoladom.

YouTube/Apple TV 

Sve njegove fantazije imaju sličnu formulu - Snupi se pretvara da je nešto, obično "svetski poznat", ali ne uspeva. Njegovi kratki "romani" nikad se ne objavljuju, a Šulc je o Snupijevom liku u intervjuu 1997. godine rekao: "Mora da se povuče u svoj izmišljeni svet da bi preživeo. Inače vodi nekako dosadan, jadan život. Ne zavidim psima na životu koji moraju da žive".

Pročitajte još: BEZOBRAZNA TAJNA SUNĐER BOBA! Posle 20 godina otkriveno šta je zaista rekao, snimak postao viralan

YouTube/Apple TV 

Snupi zamišlja da govori, ali zapravo nikada to ne čini, osim neverbalnih zvukova i povremeno "vuf". Njegove vrlo artikulirane misli prikazane su u misaonim balonima. U animiranim filmovima "Peanuts" i televizijskim specijalima Snupijeve misli nisu verbalizovane. Njegova se raspoloženja umesto toga prenose jaucima, režanjem, jecajima, smehom i kroz pantomimu. Glas mu je obično posuđivao Bil Melendez.

Snupi je prvobitno bio Petin pas, ali ga je Čarli Braun udomio.

Peanuts: It Was My Best Birthday Ever, Charlie Brown (Full Episode)  YouTube/ Janice Emmons 1990-present

Bonus video:

This browser does not support the video element.

KRALJEVSKI TRETMAN ZA MALOG ŽELJKA! Evo kako sin Veljka Ražnatovića uživa: Gleda crtani i ne obraća pažnju na TATU! (VIDEO)  instagram/veljkoraznatovic

(24sata.hr/MONDO/Anja Konstantinović)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!