Nikola Kojo retko daje intervjue, ali je jednom prlikom pred kamerama otkrio šta mu je bio najveći pozorišni stres u životu.

"To je svakako bilo uskakanje u predstavu “Mala”. Zamolili su me da uskočim umesto Žarka Lauševića", rekao je Kojo i nastavio:

"Ja sam došao da gledam predstavu. Bila je to predstava koja je trajala tri i po sata. Bila je veliki hit Zvezdara teatra. Sedim u publici, čekam da počne predstava a vreme prolazi. Prolazi pet minuta, prolazi deset minuta… Publika postaje nervozna. Dolazi razvodnica po mene, izvlači me iz publike i kaže mi – dođi, glumci te zovu".

Otišao je u šminkernicu gdesu mu saopštili da Laušević neće stići skoro.

"Rekli su mi da se Lauš zaglavio u nekom snegu vraćajući se sa snimanja i da nema šanse da stigne sigurno još sat vremena.

- Dobro, i šta…?, pitao sam ih

- Pa, ti moraš da igraš. Ti si ovde jedini glumac…

- Kako ljudi da igram, pa predstavu nisam pogledao, nisam imao nijednu probu. Nema nikakve šanse da to uradim.

I onda je trajalo nadmudrivanje jedno 20 minuta. Jedni su me nagovarali da igram jer će sve propasti ako se predstava ne odigra, Bjela mi je rekao – ja to na tvom mestu ne bih uradio, to je treća muška uloga u predstavi", ispričao je Kojo u emisiji "TV lica kao sav normalan svet".

Nekako su uspeli da ga nagovore.

"Ne znam kako, oni me nagovore i ja obučem policijsku uniformu pošto je Žarko igrao tog policajca Žiku Ajkulu. Stavili su ljude koji su držali tekst na svim izlazima sa scene. Pred svaku scenu su mi objašnjavali šta treba da uradim. Odigrao sam tu predstavu, došao sam u foaje i praktično sam bio u nekoj polunesvesti. Nisam imao toliko snage da ljudima pružim ruku koji su hteli da mi čestitaju na tome što sam uradio", ispričao je Nikola Kojo.

Inače, za one koji ne znaju, slavni glumac je u braku sa manekenkom Aleksandrom Đurić sa kojom ima troje dece.

Aleksandru svi znamo iz spota Zdravka Čolića za pesmu "Moja draga" kada je svojom lepotom i dugom plavom kosom, kojoj je i danas verna, mnogima izmamila uzdahe. Aleksandra je uspešno radila na modnim pistama u Nemačkoj, Parizu i Milanu, ali ju je domaća publika zapazila upravo u Čolinom spotu.

YouTube/ Zdravko Colic /printscreen Aleksandra Đurić

Kojo i 12 godina mlađa Aleksandra zabavljali su se osam meseci kada su rešili da jedno drugom izgovore sudbonosno "da", a manekenka je nakon udaje za velikog glumca napustila svoju karijeru.

(MONDO)