Zoran Kalezić napustio nas je posle duge i teške borbe sa karcinomom pluća, a kako se navodilo pevač je na samrtničkoj posetlji imao samo jednu želju. On je zavetovao članove svoje porodice da ga sahrane u rodnom Danilovgradu. Poručio je da ne želi da počiva u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, prenele su Novosti.

Tako je i učinjeno. Pevač je na večni počinak ispraćen u krugu najbliže porodice i prijatelja na groblju u njegovom rodnom gradu. Na ispraćaju su prisutvovali brojni poštovaoci njegovog velikog dela, a opelo su služili sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske.

Podsetimo, Zoran Kalezić godinama je vodio bitku sa opasnom bolešću, koju je, nažalost, izgubio. Tokom te borbe u javnosti je pričao o najtežim danima i bio je svestan da je put ka ozdravljenju gotovo nemoguć.

"Ja sam na vreme očima dušu napojio lepotom i shvatio šta je novac. A šta ja novcem mogu da kupim? Mogu da kupim par godina života. Borim se sa ovim kancerom, i onda malo da poboljšam neku terapiju. Ali ništa mnogo. Ne mogu da se spasem", rekao je pevač i dodao da je i dalje posvećen muzici.

Stefan Stojanović/MONDO zoran kalezić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!