Mnoge ljubavne priče na domaćoj sceni bile su vrlo intrigantne javnosti, a naročito one u koje su upleteni moćnici i vrlo poznata imena.

Takav slučaj bio je sa glumicomAleksandrom Aćimović Popović, poznatijom kao Saša Montenegro, koja se se još u detinjstvu sa naših prostora sa prodicom preselila u Argentinu. Studirala je novinarstvo, a jedan odlazak u Meksiko joj je promenio život iz korena.

Ovu Crnogorku krasi neverovatna lepota, koja joj je donela i zanimljive poslovne ponude. Sve to u kombinaciji sa harizmom omogućili su joj da postane jedna od svojevremeno najpopularnijih, ali i najlepših meksičkih glumica. Karijeru je započela kao model, a onda je uplovila i u svet meksičkih sapunica, te doživela vrtoglavu slavu.

Ipak, njen ljubavni život bio je najzanimljiviji javnosti. Rastom popularnosti u Meksiku, za njeno ime se počelo čuti i u celom svetu. Ovakva slava omogućila joj je da bude u kontaktu sa najmoćnijim ljudima toga vremena. U jeku svoje slave upoznala je Hosea Lopeza Portilja, predsednika Meksičke Republike od 1976. do 1982. godine. A taj susret umnogome menja njenu sudbinu.

Imala je buran ljubavni život, a vrlo brzo posle upoznavanja Hosea Lopeza, otpočinje romansu sa njim. Kako je godinama već bio oženjen, njihova romansa je odjeknula u javnosti i izazvala skandal neviđenih razmera. Ova ljubav je doslovno podelila zemlju, dok su ih jednu u potpunosti podržavali, drugi su ih najstrašnije osuđivali.

Instagram/Screenshot Sasa Montenegro

Ubrzo su dobii dvoje dece - ćerku Nabilu i sina Aleksandra. Ali, vezu su ozvaniči brakom tek 1995. godine, nakon što je preminula Karmen, supruga predsednika. Ta činjenica je izazvali još više gneva u meksičkoj javnosti, a konztroverze o Saši su postajale sve brojnije.

Ova lepotica, poreklom iz Crne Gore, više nije mogla da izdrži ogroman pritisak sa svih strana i povukla te se skroz povukla iz medija i glume i brinula o porodici i deci. Ljubav sa Portiljom je doživela krah početko 2000-ih, a razlog razvoda nije poznat. Međutim, brakorazvodna parnica nikada nije okončana, jer je Hose iznenada preminuo u februaru 2004. godine usled srčanih problema.

Glumica je nakon toga zadržala pravo na ekonomske beneficije koje joj je zakon dodelio kao legitimnoj udovici političara. Posle smrti supruga, ponovo se upustila u šoubiznis, učestvovala je u raznim projektima, čak se vratila i na filmsko platnom ulogom u "Kraju tišine".

Poslednji intervju je dala 2018. godine u kojem se istakla da želi da se posveti deci i drugim poslovima i od tada se više nije pojavljivala nigde u javnosti.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!