Sin harmonikaša Mirka Kodića, Aleksandar iznenada je preminuo u 30. godini, a muzičar je smogao snage da ispriča kako se nosi s bolom koji je njega i njegovu porodicu zauvek zavio u crno. 

"Sve se promenilo u ova dva i po meseca, promenio se moj zivot... Jedino kada sviram tada sam na svom, ovako kada sam slobodan onda sam u problemu", počeo je Mirko.

Muzičar priznaje da uhvati sebe kako uzima telefon da pozove svog sina jedinca - "Ne plačem jer moj Aleksandar ne bi voleo da zaplačem nikad, ali mnogo mi nedostaje i mnogo mi je teško. Dešavalo se da uzmem telefon da ga pozovem. Izbegavam da pogledam njegove fotografije... Imam pun kofer novina, 40 dana, svaki dan po dve stranice, ja nijednu od tih nisam pročitao. Sve se spremam da jednog dana, kada budem sposoban za to, otvorim te novine i da pogledam...", rekao je Mirko i dodao:

mirko kodić
ATA Images /Antonio Ahel 

"Da, on je ponosan na mene što sam nastavio da sviram. On je uvek mene zvao 'kralju moj', retko kada me je zvao tata".

Aleksandar je preminuo u snu, verovatno od posledica srčanih smetnji. Kako su tada ispričali njegovi bliski prijatelji, on se tih dana žalio na bol u stomaku koji nije bio jačeg intenziteta, pa nije potražio lekarsku pomoć. Kodić je važio za uzornog mladića o kojem su svi imali reči hvale.

Sahranjen je 1. novembra na groblju Lešće u prisustvu porodice, rodbine i prijatelja, među kojima je bilo dosta javnih ličnosti iz sveta muzike s kojima Mirko sarađuje.

Kurir/Nenad Kostić Aleksandar Kodić ispraćen bakljama

BONUS VIDEO:

ČOLA SAVRŠENO PEVA NARODNJAKE! Mirko Kodić ispričao anegdotu sa pevačkom zvezdom: Seli smo na JEDAN konjak, a onda se desilo OVO Kurir teleivizija

(Blic/MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!