Zoran Kiki Lesendrić rok muzičar, kompozitor, producen u septembru 1980. godine osniva grupu Piloti, sa kojom je postigao veliki uspeh u bivšoj Jugoslaviji, najviše sredinom 1980-ih godina, kada je bio na vrhuncu popularnosti. Kiki se prisetio prvog koncerta grupe Piloti i otkrio da je jedan od njihovih menadžera tada bio Željko Ražnatović Arkan.

"Naš prvi veliki koncert bio je na Kalemegdanu. Mnogo zanimljivih stvari me vežu za to mesto. Bilo je zanimljivo s obzirom na to da smo imali četiri menadžera, a jedan od njih bio je i Željko Ražnatović Arkan, menadžer početnik. U stvari, glavni organizatori su bili Saša Aleksić i njegov brat Ljuba, te Žika Živac. Bili smo klinci. Arkan je tu bio najmanje bitan, ali je bio zadužen da niko ne može da uđe na koncert za džabe", prisetio se i dodao:

"Svako je morao da kupi ulaznicu. Okupilo se pet, šest hiljada ljudi. Teško bismo mi tada napunili košarkaške terene da nije bilo njih. Arkana sam posle retko viđao. Sretali smo se po slavama i na rođendanima. Nije bila prilika da pričamo o tih našim mladalačkim danima".

kiki lesandrić
Kurir/Nemanja Nikolić 

"Beograd je tada bio neki drugi i zanimljiv grad, posebnog duha. Prve godine bez Tita. Još nenaviknuti na svetleće reklame. Vreme iščekivanja, nismo znali šta će biti s nama, da li ćemo s odlaskom našeg predsednika postati Amerikanci ili ćemo se pretočiti u neku Rusiju... S druge strane, ceo sistem je bio kao i danas, isti", rekao je Kiki.

Kiki 1996. godine napušta Pilote i započinje samostalnu karijeru. Svoj prvi solo album, pod nazivom "Mesec na vratima", izdao je sredinom 2008. godine, a najveći hit sa tog albuma je pesma: "Te noći smo se potukli zbog nje".

Čovek čije su ime svi znali

Željko Ražnatović Arkan bio je osnivač i prvi predsednik Stranke srpskog jedinstva (SSJ). Rođen je 17. aprila 1952. godine u mestu Brežice u Sloveniji, a ubijen je 15. januara 2000. godine u holu hotela "Interkontinental" u Beogradu. Kada je ubijen, Arkan je imao 48 godina. Prvi put priveden kao tinejdžer, a 1972. je otišao u inostranstvo. U tom periodu je, kako se danas navodi, pljačkao zlatare, najpre po Italiji, a potom po Švedskoj, Belgiji, Holandiji... Uhapšen je dve godine kasnije, 1974. nakon pljačke jedne banke. Bio je osuđen na 10 godina robije, ali 1979. pobegao je iz zatvora. Isti scenario dogodio se i u Amsterdamu, pa u Nemačkoj, pa u Švajcarskoj. A onda se, 1983. vratio u Beograd.

Krejem osamdesetih Arkan je preuzeo navijače na Marakani. Kažu da je okupio grupu momaka i pozvao vođe navijačkih grupa Crvene zvezde na sastanak i rekao im da se od tog trenutka zovu "Delije", da se skandira samo o Srbiji i srpstvu i da se zabranjuje pominjanje političara.

Devedesetih je pokrenuo je Srpsku dobrovoljačku gardu koja će ubrzo dobiti novi naziv: "Arkanovi tigrovi". Učešće u ratnim operacijama doneće mu i optužnicu za ratne zločine koja će biti otpečaćena u Hagu tek posle njegove smrti.

MN Press Arkan

BONUS VIDEO:

BALAŠEVIĆ MU OSTAVIO NEDOVRŠEN ZADATAK! Kiki Lesandrić nasledstvom OŽIVEO DUH PANONSKOG MORNARA: Tražio sam Đoletovu emociju! Kurir televizija

(Kurir/MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!