Nakon što je dobio oslobađajuću presudu posle devet strašnih optužbi za s*ksualno zlostavljanje, slavni glumac Kevin Spejsi suočio se s teškim periodom o kom je jecajući govorio emisiji "Pirs Morgan bez cenzure".

Glumac je priznao da je pred bankrotom, kao da više nema stalan dom, ni krov nad glavom, i da mu je "jedva ostalo nešto novca".

Na pitanje koliko novca sada ima, Spejsi je rekao da "nema ništa" - i nije mogao da zadrži suze: "Još mnogo dugujem... Da, dužan sam. Značajna suma. Mnogo miliona".

Kevin Spejsi je bio u istom avionu sa Klintonom
Youtube/ABC News 

Međutim, Spejsi nije želeo da tone sam. On je sada priznao ono o čemu se mesecima spekulisalo nakon što su otvorena dokumenta pokojnog Džefrija Epstajna.

Sprejsi je potvrdio da je jednom bio u avionu s osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom, bivšim američkim predsednikom Bilom Klintonom i grupom "mladih devojaka".

Tokom intervjua je priznao da je 2002. leteo u Afriku Epstajnovim "Lolita Expressom" na osmodnevnu humanitarnu misiju.

Oskarovac je izjavio da tokom tog putovanja nije provodio vreme s Epstajnom, već da je prvenstveno radio "s ljudima iz Fondacije Klinton." Spejsi tvrdi da se zbog osuđenog pedofila osećao neprijanto i da smatra da je milijarder "izložio predsednika riziku" jer su im se na tim letovima pridružile i "mlade devojke."

Epstin je bio u avionu sa Klintonom
YouTube/screenshot/Barbarian 

Zvezda serije "Kuća od karata" objasnila je da ga je Klinton pozvao u humanitarnu misiju u Južnoj Africi s ciljem podizanja svesti o HIV-u i AIDS-u.

"Bilo je to primarno zbog podizanja svesti i prevencije AIDS-a, a posebno za majke koje imaju HIV da dobiju lekove koji su im potrebni da ga ne prenesu na svoju decu, pa sam rekao da, apsolutno", objasnio je osramoćeni glumac.

Tvrdi i da tada nije znao ko je tačno Epstajn, ali da je avion kojim su leteli bio u njegovom vlasništvu pa je saznao ko je.

"Nisam ga poznavao. Nikada nisam provodio vreme s njim. Nisam želeo da budem u blizini tog tipa jer sam smatrao da je izložio američkog predsednika riziku na tom putovanju u Južnu Afriku, jer su tamo bile te mlade devojke. Svi smo imali reakcije u stilu: ‘Ko je ovaj tip?‘ Zbog njega sam se osećao neprijatno", rekao je Morganu, koji ga je ponovo upitao jesu li te mlade devojke bile s njima na tim letovima.

Bil Klinton na putu u Afriku
RENAUD GIROUX / AFP / Profimedia 

"Bilo je mladih devojaka na tim letovima, da", odgovorio je Spejsi, ne navodeći dalje pojedinosti.

A nakon što su optužbe na račun Epstajna o njegovom lancu seksualne trgovine ljudima javno objavljene, pojavili su se i sudski izveštaji u kojima se navodi da je Spejsi posetio njegovo ozloglašeno ostrvo, Little St. James. Spejsi je to u ovom intervjuu takođe negirao.

"Postoji velika razlika između toga da se ne sećam da sam upoznao nekog tipa i neku ženu na humanitarnom putovanju, gde mi je fokus u potpunosti bio na tome šta smo tamo radili, i da se ne sećam jesam li išao na nečije ostrvo", rekao je glumac.

Osvrnuo se i na kontroverznu fotografiju na kojoj on i Epstajnova saradnica Gislejn Maksvel sede na prestolu u Bakingemskoj palati. Rekao je da je nastala nakon humanitarnog putovanja, a dodao je i da je tadašnji britanski premijer, Toni Bler, pozvao Klintona u London da održi govor na konferenciji Luburističke stranke.

Epstin i Maksvel su bili nerazdvojni
Promo 

"Ta žena, Maksvel, bila je jedna od mnogih koji su sedeli pored mene u toj prestolnoj dvorani. Nemam nikakav odnos s njom. Nisam imao nikakav odnos s Epstajnom. Mislim, on mi nije prijatelj. Ja mu nisam osoba od poverenja. Nikad nisam provodio vreme s njim", rekao je Spejsi.

Iako je proletos oslobođen krivice za seksualni napad na četvoricu muškaraca, rekao je da je na ivici bankrota i da skoro uopšte više nema novca zato što mora da plati višemilionske troškove suđenja, zbog čega je prinuđen da proda svoju kuću.

Spejsi je do pojave optužbi bio jedno od najprepoznatljivijih lica u Holivudu, ali sve se promenilo 2017, kad su se pojavili navodi o seksualnom maltretiranju, nakon čega je Netflix prekinuo sve veze s njim, a onda i ostatak Holivuda. Bio je optužen da je koristio svoju slavu i moć kako bi u čak devet navrata napao četvoricu muškaraca dok je bio umetnički direktor pozorišta Old Vic u Londonu.

U julu 2023. glumac je oslobođen svih optužbi, a na Kraljevskom sudu u Sautvarku u njegovu korist je čak svedočio i muzičar Elton Džon.

Pročitajte još: ŠTA JE SVE RADIO DŽEFRI EPSTIN: Na spisku milionera MANIJAKA poznate ličnosti, sam govorio da voli DEVOJČICE

Bonus video:

"ON JE EPSTAJNA UVEO U AGENTURU MOSADA" Šok tvrdnja Da Vinče: Sahranjen na najskupljem svetskom groblu, govor mu držao PREMIJER Kurir TV

Izvor: Jutarnji.hr/ Mondo J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!