Kejt Midlton, princeza od Velsa, oglasila se na društvenim mrežama kako bi otkrila detalje svog zdravstvenog stanja i poručila da će prisustvovati ceremoniji kojom se obeležava rođendan kralja Čarlsa III.

Kejt je napisala dirljivu poruku u kojoj zahvaljuje javnosti na podršci zbog njene dijagnoze raka i otkrila da "još nije izašla iz šume", što se odnosi na mesece borbe koji joj predstoje.

"Tokom loših dana osećate se slabo, umorno i morate se prepustiti svom telu da se odmori. Kada se osećam dovoljno dobro, uživam u učestvovanju u školskom životu, provodim lično vreme na stvarima koje mi daju energiju i pozitivnost, kao i da počinjem malo da radim od kuće."

"Nadam se da ću učestvovati na nekoliko javnih događaja tokom leta, ali isto tako znam da još nisam 'izašla iz šume'", nastavila je Kejt u svojoj izjavi.

"Učim kako da budem strpljiva, posebno sa neizvesnošću. Uzimam svaki dan kako dolazi, slušam svoje telo i dopuštam sebi da uzmem ovo preko potrebno vreme za ozdravljenje".


Ovo će biti prvi javni angažman princeze od decembra 2023. kada se pridružila ostatku kraljevske porodice na godišnjoj božićnoj crkvenoj službi u Sandringemu.