Mladi glumac Luka Grbić, svoju prvu ulogu odigrao je u filmu "Južni vetar", gde je sarađivao sa poznatim glumcima kao što su Bogdan Diklić i Miloš Biković. Luka je sada jedan od najtalentovanijih i najperspektivnijih glumaca mlađe generacije, pa je nakon početka glumačke karijere u poznatom filmu, nastavio da ređa zapažene uloge.

Sa samo 18 godina je snimao prvi deo "Južnog vetra", dok je još bio maturant Prve beogradske gimnazije, a istovremeno i student Fakulteta dramskih umetnosti. Posle ove, usledile su druge uloge u serijama "Biser Bojane", "Košare", dok trenutno glumi Ivana Tomovića u drugoj sezoni popularne serije "Tajna vinove loze".

MONDO/Stefan Stojanović Luka Grbić

Za svoju prvu ulogu u filmu "Južni vetar" dobio je nagradu za debitanta godine na festivalu "Filmski susreti" u Nišu.

Međutim, ono što je posebno interesantno, Luka je naš najinteligentniji glumac. Kada je upisao srednju školu, Luka je uradio test i došao do rezultata 156 IQ. Glumac je tada postao član Mense, organizacije koja okuplja najinteligentnije ljude.

"Da. Po upisu u srednju školu, počeo sam da volontiram u NTC centru. Preko osnivača ovog programa učenja Ranka Rajovića čuo sam za Mensu. Odlučio sam pokušam. Nijedan rezultat me ne bi porazio. Prvi put nisam prošao i falila su mi tri boda. Znao sam da će sledeći put biti bolje i ostvario sam rezultat 156, do granice do koje se meri ovaj test. Otišao sam na prvi sastanak i upoznao vrlo zanimljive ljude", ispričao je Grbić.

ATA Images/Antonio Ahel Luka Grbić

Nije mu odolela ni Ivana Dudić

Glumica Ivana Dudić (32) o ljubavi gotovo nikada ne govori, a nedavno je iznenadila kada je priznala da joj se dopada kolega Luka Grbić, te i otkrila način na koji ga je muvala.

Ivana Dudić
ATA / Antonio Ahel 

"Znaš ko mi se sviđa, on je presladak, to uvek govorim. Luka Grbić. Znaš kako sam mu se udvarala, pošto je on baš mlađi od mene? Pitala sam ga da li hoće da ga vodim u Mek", kroz osmeh je glumica otkrila u "Poster podkastu".

BONUS VIDEO:

FILMSKA PRIČA! Majka je ostavila u podrumu na dan rođenja, a onda se dogodio obrt! Ugledni Srbi u Americi usvojili Elizabetu Kurir televizija

 (BlIc/MONDO/M.C.) 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!