Glumica Vesna Pećanac, koju pamtimo po filmovima "Lepota poroka", "Đekna još nije umrla" i "Druga Žikina dinastija" danas puni 77 godina.

Vesna je u žižu javnosti dospela pre nekoliko godina kada se otkrilo da je na rubu egzistencije i da se hrani u narodnoj kuhinji. Ona ima tešku sudbinu, a nakon smrti supruga reditelja Živka Nikolića u jednom periodu klonula i psihički.
Depresija ju je stigla u vreme bombardovanja, o čemu je i sama svojevremeno govorila za domaće medije, a životne nedaće su je toliko pritisle sa svih strana da se čak i hrani u narodnoj kuhinji.

Vesna Pećanac
Antonio Ahel/ATAImages 

 "U vreme bombardovanja Živko je iščileo. Osetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: 'Meni su svi bedemi srušeni'. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica... Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti", pričala je Vesna i otkrila:

Vesna Pećanac
Youtube/Bero 

 "Penzija - sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, volela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim deo duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po celom kvartu da me ona ne bi videla. Ispričam Živku, a on mi kaže: 'Odigraj to na sceni. I to je život'. Imala sam problema, neke sam rešavala, ali nisam uspevala da rešim sve. Gladovala sam. Odlično je gladovati, to je mnogo dobra stvar. Jedeš manje, ali dugo žvaćeš", ispričala je ona svojevremeno.

Vesna Pećanac
A.H./ATAIMAGES 


Vesnin sin je pre nekoliko godina ispričao medijima da je njegova majka u teškoj finansijskoj situaciji.

"Ona je dužna preko 15.000 evra državi Srbiji kroz tužbe, kazne i račune. Dok se ne oslobodi tereta dugova, ona neće moći da izađe iz začaranog kruga siromaštva i bede. Ima meseci kada joj uzmu celu penziju, a nekada primi 1.200 dinara ili 2.100. Ko može da živi ceo mesec sa dvadeset evra? Samo Vesna Pećanac".

Vesna Pećanac
RTS printscreen 

BONUS VIDEO:

ISKUSTVO GLUMICE KOJA JE OSTALA TRUDNA U ŠESTOJ DECENIJI ŽIVOTA: To se desilo posle pete veštačke oplodnje, OVAKO SAM SE OSEĆALA Kurir televizija

(Blic, MONDO)