Pevačica Lepa Brena je pre 5 godina održala dva koncerta u zagrebačkoj Areni, koje su hrvatski mediji nahvalili, a penzionisani hrvatski generali nazvali "nacionalnom sramotom u hrvatskome glavnom gradu". Ovim drugima se tada pridružila pevačica Vlatka Pokos, koja se svojevremeno našla u centru skandala, jer ju je bogati muž izbacio iz kuće i promenio brave.

Vlatka, koja se sada našla na udaru pratilaca na Instagramu, jer je objavila eksplicitne kadrove iz novog spota, tada je napisala da se "Brena kompromitovala za vreme rata" i dodala da je mahanje jugoslovenskom zastavom u centru Zagreba "uvreda za sve žrtve paleu srpskom zločinačkom pohodu".

Evo šta je sve pisala Vlatka:

"Lepa Brena održala je veliki koncert u Zagrebu. Kad je umetničko izražavanje i glazba u pitanju, definitivno sam za slobodu. Glazba bi ljude trebala spajati, iako nikad neću razumeti novije hrvatske trendove i ukuse. Međutim, kada se koncert na besraman način politizuje, ona više nije reč o umetnosti", napisala je pevačica i nastavila:

Lepa Brena
Youtube printscreen / Lepa Brena 

"Lepa Brena se za vreme rata kompromitovala, za to postoje dokazi. Podržala je zločinačku vojsku u Bosni, za to nema opravdanja. Mahati jugoslovenskom zastavom usred Zagreba je uvreda svim hrvatskim žrtvama palim u srpskom zločinačkom pohodu. Može biti sram svakog posetioca ovog i ovakvog koncerta. Imate li imalo savesti?! Ono što je neverovatno je da je imala manje uspeha u SR Hrvatskoj, nego u današnjoj Hrvatskoj. A Bandić? Veliki rvacki domoljub, dokazano", napisala je Vlatka na Instagramu.

Instagram/vlatkapokos Vlatka Pokos/Toronto/Zagreb

Kasnije se ponovo oglasila, još jače udarila na Brenu, nakon čega je obrisala post. Ipak, hrvatski mediji su ga sačuvali i preneli:

"Pre svega, da se izvinim hrvatskim desničarima jer nisu najgori, najprimitivniji niti najnepismeniji na Internetu. To su, 'miroljubivi' Jugosloveni, oni koji 'nisu želeli rat' u što sam se imala prilike uveriti pre nekoliko dana kad sam komentarisala njen sramotni nastup u Zagrebu, pred publikom koja je rezultat ratnih migracija i tvrdim da osim Ive Todorić, pripadnice hrvatske domoljubne pljačkaške porodice, tamo nije bilo Zagrepčana. Čitam Brenine nemušte isprike o uniformi srpskih dobrovoljaca i spasavanju njenog oca iz Brčkog. A od koga ga je spasavala nego upravo od tih istih, koji su masovno klali njen, muslimanski narod. Groteskno! Kaže da ju je iznedrila Hrvatska?! Šta reći na to, osim da se malo zbunila u geografiji jer u SR Hrvatskoj nije imala previše uspeha. Njene priče o ljubavi i miroljubivim Jugoslovenima neka ostavi za one koji joj veruju jer to nije slučaj s većinom Hrvata", napisala je Vlatka na Instagramu.

Instagram/vlatkapokos vlatka pokos

Ona je dodala da za Jugoslavijom "plaču samo Srbi, jer je bila Srboslavija jednakih ali su oni bili nešto jednakiji".

"Platili smo previsoku cenu da bismo slušali 'Jugoslovenku', takve 'bratske' pesme u meni izazivaju užas i podsećanje na krvavi rat. Njoj samo treba veće tržište i više love. Neka mi pridike o kulturi ne drži balkanska cajka".

Kada je reč o "cajkama", Vatka se zalaže za zabranu nastupa narodnjaka, što e i objasnila u podgačkim Instagram postovima:

Instagram/vlatkapokos Vlatka Pokos o "cajkama"

BONUS VIDEO:

Lepa Brena i Čola napravili ludnicu na Kopaoniku Instagram/zdravko.colic

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!