Za Gorana Ivandića su govorili da je biser "Bijelog dugmeta", a njegova smrt i 29 godine kasnije je misterija.

Prema zvaničnim navodima, ubio 12. januara 1994. godine kada je skočio sa šestog sprata beogradskog hotela "Metropol". Ipak, prisutna su i nagađanja da je uzrok smrti drugačiji. Sumnje ima i njegova udovica.

"Ipe se nije ubio. Samo je pogrešnim osobama u pogrešno vreme otvorio vrata hotelske sobe", rekao je jedan neimenovani srpski menadžer, koji se samo sat vremena posle nesreće nesreće našao na mestu dešavanja.

I supruga poznatog bubnjara ne veruje da se njen izabranik ubio.

"Šest godina sam bila u Ipetovom životu, sve do 12. januara 1994. kada je pronađen mrtav baš tamo gde smo se i upoznali, u beogradskom hotelu 'Metropol'. Tvrdim da se Ipe nije drogirao, ali i sumnjam da je izvršio samoubistvo", izjavila je Dragana Ivandić 1996. za "Svedok".

Postigli su što je malo ko mogao na ovim prostorima. Nizali su diskografske uspehe, stekli najodaniju slušalačku publiku, postali "fenomen", o njima se priča decenijama, snimili veliki broj albuma, održali koncerte širom sveta, ali jedna tragedija je obeležila "Bijelo dugme". Smrt njihovog bubnjara Gorana Ipeta Ivandića sve ih je potresla.

"Ipe je najbolja priča Bijelog dugmeta. Bio je njegov motor i pogonsko gorivo, bez njega je Dugme nezamislivo. Kao mlado biće ušao je u veliku mašineriju koja ga je samljela. Zato je emocija glavno obilježje ovoga filma", rekao je rnaije za "Slobodnu dalmaciju" Robert Bubalo, jedan od autora dokumentarca, snimanog na lokacijama u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Varešu, Budimpešti, Beču i Londonu.

BONUS VIDEO:

Bijelo dugme u Nišu Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/ Blic/ K.B.)