Slušaj vest

Legendarni muzičar i tekstopisac Goran Bregović već decenijama je u srećnom braku sa Dženanom, nekad jednom od najlepših Sarajki. U braku su dobili tri ćerke - Emu, Unu i Lulu, a Brega je jednom prilikom otkrio da su sve tri različite veroispovesti. Iako su od oca muzičara i majke manekenke nasledile brojne talente, nijedna nije pokazala želju da nastavi njihov profesionalni put.

Najstarija, Ema rođena je u Parizu 1994. godine i magistrirala je lepe umetnosti u Nantu, a njena dela mogli smo da vidimo i na izložbama u Beogradu. 

"Za mene je život na dve adrese neophodna stimulacija. Kada ostanem predugo na jednom mestu, mozak mi se usporava i teže nalazim inspiraciju. Osećam veliku slobodu u tome što nigde ne puštam koren, kao slobodni atom", rekla je Bredina naslednica u jednom intervjuu za "Hello!".

Naslednica jedne od najvećih zvezda sa ovih prostora završila je muzičku i baletsku školu, svira klavir, ali nije ni pomišljala da krene tim putem: "Roditelji su me uvek podržavali u mojim odlukama, mada mislim da ništa od onoga što sam želela za njih nije bilo iznenađujuće".

Kurir/Damir Dervišagić Ema Bregović

Iako je okrenuta savremenoj umetnosti, želja joj je da sačuva od zaborava i neke stare veštine. Stičući nova znanja i iskustva Ema je posećivala radionice mašinbravara i odlično se snalazi sa alatom potrebnim za tu struku. Ipak, bilo je i neprijatnih situacija - "Dok sam studirala na Školi lepih umetnosti doživela sam vrlo dramatičnu nezgodu kada mi je strug povukao rukav. Malo je falilo da izgubim ruku. Danas ne radim sama, okružena sam stručnim ljudima. Puno toga imam još da naučim, a na strug za sada gledam izdaleka", priznala je svojevremeno Ema Bregović, a najmlađa Bregina ćerka svoje usluge naplaćuje 20 evra.

BONUS VIDEO:

Goran Bregović otkriva kako se oseća nakon pada Kurir

(Story/MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!