Tri luksuzna kombija, maser, crveni pasulj, vegetarijanska jela, ali bez crnog bibera, skupocena vina i šampanjac, berba izmedju 1988 i 1991, bekstejdž u kome je temperatura od 20 do 22 stepena, soba za zagrevanje saksofoniste i kulturno obezbedjenje... ovo je deo stvari koje su članovi benda "Duran Duran", koji će 17. oktobra svirati u Hali 1 Beogradskog sajma, tražili od organizatora koncerta.
Tri luksuzna kombija, maser, crveni pasulj, vegetarijanska jela, ali bez crnog bibera, skupocena vina i šampanjac, berba izmedju 1988 i 1991, bekstejdž u kome je temperatura od 20 do 22 stepena, soba za zagrevanje saksofoniste i kulturno obezbedjenje... ovo je deo stvari koje su članovi benda "Duran Duran", koji će 17. oktobra svirati u Hali 1 Beogradskog sajma, tražili od organizatora koncerta.Oni su izričito naveli da ne vole brzu i ekscentričnu vožnju. Takodje, poželjno je da njihovi vozači dobro poznaju Beograd i govore engleski jezik, prenosi "Blic".
U bekstejdžu se mora nalaziti šest prostorija: dve sobe za presvlačenje, za pušače i nepušače, u kojima je osim tuš-kabine, toaleta, stolova i stolica, potrebno staviti i veliki kauč, poveća ogledala i dva metra dugačku vešalicu za garderobu. Zatim, posebne sobe će imati prateći vokal, kao i saksofonista kome će ta prostorija služiti za zagrevanje pre nastupa.
Takodje, tu će biti i velika garderoba i gostinska soba koja može da primi 30 ljudi. Sveže oprani peškiri (poželjno je da oni koji će se koristiti na bini budu tamne boje) se podrazumevaju. Od organizatora je zahtevano i da temperatura u svim prostorijama bude izmedju 20 i 22 stepena, a engleski muzičari su zahtevali i da im se dva sata pre koncerta obezbedi maser.
Sajmon Le Bon i ostali članovi benda, kao i njihova prateća ekipa, tražili su nekoliko vrsta sokova (pomorandža, jabuka, ribizla), gazirana pića, "evijan" i "san pelegrino" mineralnu vodu, domaće i strano pivo (korona, beks, sol...), japanski zeleni čaj, kao i nekoliko flaša italijanskog crnog vina, dve boce belog vina "korton šarlemanj" i, na kraju, šampanjac "verv kliko" ili "bolindžer". Berba od ‘88 do ‘91.
Kada se radi o hrani, britanski muzičari su tražili domaću supu, sendviče, sveže povrće, mladi crveni pasulj, topla i hladna jela (vegetarijanska i „obična“), skuvani tofu, sarmice od vinskog lišća, ražani hleb, grčku salatu, voće (banane, groždje, breskve, trešnje, papaja), suši, a bogami i orasnice - domaće.
Jedini dodatni zahtev je bio da se u vegetarijanska jela ne stavlja crni biber, zato što je neko iz ekipe alergičan na njega!