Zvezde i tračevi

Potpuno obezbeđena: Pevačica prima pozamašnu penziju!

Izvor mondo.rs Izvor Kurir

Lepa Lukić prima tri penzije, a vrtoglavu cifru prima i iz inostranstva!

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Lepa je dobila novu titulu "trostruki penzioner".

"Kurur" je otkrio da se ova istaknuta umetnica može pohvaliti penzijom koja u zbiru iznosi 180.000 dinara!

Kraljica narodne muzike slobodno se može pohvaliti time da je, posle više od pola veka pevanja, stekla uslove da živi mirno, bez straha za svoju egzistenciju i razmišljanja da li će imati pozive za nastupe.

Ona je pored standarnog obaveznog uplaćivanja doprinosa, obezbeđena i uplatom koju na mesečnom nivou prima zbog nacionalnog priznanja za doprinos kulturi. Ipak, Lukićeva najveću sumu prima iz Kanade gde je u penziji već godinama, a ona iznosi oko 1.300 dolara ili 900 evra.

Izvor je za ovaj list otkrio:

"Lepa zbog te penzije mora da ide u Kanadu na svakih šest meseci. Mnogi se pitaju zašto često putuje i evo, sada je otkriven razlog. Valjda je tamo takav zakon, da penzioneri moraju određeno vreme da borave u Kanadi, bez obzira na to što su rodom iz drugih država. Mada, Lepi to ne pada teško jer voli da putuje i promeni sredinu. Tačno je da prima tri penzije, ali ne voli ona o tome da priča. Ponosna je što joj je država uplaćivala doprinose i što je dobila nacionalno priznanje, a za ovu kanadsku penziju se sama izborila. Mislim da joj je u tome pomogao pokojni muž Milan Milanović, s kojim je bila u braku dve decenije, a koji je živeo u toj državi."

Lepa Lukić će 13. januara proslaviti 80. rođendan, a trenutno boravi u Kanadi.

Tagovi