Zvezde i tračevi

"OVO JE BOGOHULJENJE, SKANDAL" Adaktar razbesneo čitavu naciju - izvrgnuo ruglu Hram Sv. Save, reagovao SVEŠTENIK

Autor Katarina Bojović

Adam Adaktar razbesneo je javnost ponašanjem ispred Hrama Svetog Save.

Izvor: Instagram/adaktar_official

Adam Adaktar, samoprozvani "bog obrva", ponovo je razbesneo javnost svojim ponašanjem, a ovoga puta je zbog njegovog postupka reagovala i SPC.

Kao što se može videti i na negovoj zvaničnoj Tiktok stranici, Adam je doneo carski tron na plato ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, gde u opisu snimka piše da je "stigao tron u Hram". Sa snimka se može zaključiti da je u pitanju bilo neko snimanje ili fotografisanje, ali se takođe mogu primetiti i pogledi pojedinih šokiranih i uznemirenih prolaznika kojima nije bilo jasno o čemu se radi.

Jedan od sveštenika iz Hrama i sam je bio zgrožen snimkom, pa je prokomentarisao ovu scenu.

"Lično sam zgrožen i šokiran ovom nepriličnom scenom. Ne znam ko je dotična osoba, ali ovo je bogohuljenje i ismevanje svetinje. Ovako nešto još nisam video, a decenijama sam sveštenik. Skandal. Da se dotični imalo plaši Gospoda i Svetog Save, ne bi mu ovako nešto palo na pamet. Takvo slikanje na platou ispred Hrama je krajnje nedolično. Ljudi su totalno zastranili, a zbog čega? Zbog jednog klika na društvenim mrežama. Razumem vernike koji su hteli da se obrate nadležnim organima, ovo je zaista strašno. Tron koji dotični nosi, u pravoslavnim crkvama ima duboku simboliku. U njemu sedi arhijerej određene eparhije, to je mesto Hristovo. Ne znam šta je taj čovek umislio. Jako ružna i neprilična scena", rekao je on.

Inače, u pravoslavnim crkvama zaista i postoji tron, koji se nalazi sa desne strane u blizini amvona, kao i u samom oltaru (najsvetijem delu crkve). Inače, carski tron služi da za vreme bogosluženja u njemu stoji ili sedi episkop, te je svaki pokušaj predstavljanja sebe u tom smislu, krajnje degutantno.

Pogledajte snimak:

BONUS VIDEO:

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/ Kurir/ K.B.)