Zvezde i tračevi

OMRAŽENA ALBANSKA PEVAČICA NASTUPILA U HRVATSKOJ: Mrzi Srbe, a svi u šoku jer se publici obratila na srpskom

Dua Lipa je nastupala u Puli, a mnoge je iznenadilo kako se obratila publici.

Izvor: Robyn BECK / AFP / Profimedia

Slavna pevačica Dua Lipa održala je sinoć koncert u čuvenoj Areni u Puli u sklopu svoje letnje evropske turneje. 

Mlada zvezda poreklom sa Kosova trenutno promoviše svoj novi album "Radical optimism", a na koncertu upulskoj Areni pojavila sa 45 minuta zakašnjenja u izazovnoj kombinaciji. No, pravo iznenađenje je tek usledilo kada se fanovima obratila sa: "Dobro veče, Pula".

No to nije bio jedini put da je sa publikom komunicirala na "našem" jeziku, te se više puta moglo čuti "ajmo, ljudi".

Očekivano, komentari nisu izostali:

"Vidi se da je rođena u Jugoslaviji", "Jugoslavija do Londona", "Srpkinja sa Kosova", "London bio glavni grad Juge pre raspada, kako ste tako neškolovani"... neki su od duhovitih komentara ispod ovog videa.

Podsetimo, Dua Lipa je albanskog porekla - njena majka je iz Bosne i Hercegovine, dok je otac iz Prištine. Lipa koja je rođena na Kosovu, često je govorila protiv Srba, a pre tri godine je otišla predaleko kada je objavila mapu velike Albanije. Često je Srbe nazivala "okupatorima", i isticala da smo "falsifikovali istoriju". 

No, znala je i da potkači druge balkanske narode. Tako je svojevremeno na društvenim mrežama objavila video snimak u kom se vidi kako sa slašću jede ćevape, a tom prilikom ih je predstavila široj javnosti kao "albanski specijalitet".

Pevačica je na "albanski jelovnik" dodala još dva jela - sarmu i pitu, promovišući ih kao tradicionalna albanska jela, koja je volela da jede kad je bila mala.

Bonus video:

Izvor: Mondo J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!