"Uživam u toj ulozi, previše sve komplikujemo": Mirka izgrmela u mirko šortsu, pa otkrila planove sa porodicom

Mirka Vasiljević će se po 3. put naći u ulozi voditelja 48. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

MONDO/Stefan Stojanović

Već tradicionalno, Vrnjačka Banja, jedna od najlepših banja u zemlji, postaće stecište filmofila i najznačajnijih imena srpske kinematografije, koji će se okupiti na 48. Festivalu filmskog scenarija u periodu između 13. - 18. avgusta.

Sve je počelo 1974. godine posle polemike u filmskoj javnosti koja je obelodanila činjenicu da je scenaristika najslabija tačka domaćeg filma i da scenariju nije dato dostojno mesto. Te dve činjenice - kriza scenarija u jugoslovenskom filmu i postojanje filmske smotre u Vrnjačkoj Banji, bile su presudne za stvaranje pravog festivala, jasno profilisanog, jedinstvenog u svetu Festivala filmskog scenarija. Novina ove godine je nagrada "Zlatno pero", u čast Gordana Mihića, a koja je, kako je Marko Jovičić izvršni producent otkrio, pandan Zlatnoj palmi u Kanu ili Zlatnom medvedu na Berlinskom festivalu.

Ukupno jedanaest filmova boriće se u konkurenciji glavnih nagrada, među kojima će se naći : "Bauk", "Poslednji strelac", "Pored tebe", "Ruski konzul", "Za danas toliko" i drugi.

Mirka Vasilejvić će se naći u ulozi voditeljke festivala 3. godinu za redom

MONDO/Stefan Stojanović 

Kao i prethodne dve godine, i ove će se u ulozi voditeljke festivala naći glumica Mirka Vasiljević. Tim povodom, Mirka se pojavila na konferenciji za novinare odevena u narandžasti komplet koji je činio sako i mikro-šorts, koji je istakao njene vitke noge. Celokupan letnji izgled zaokružila je papučama i torbom u istoj nijansi, dok je kosu skupila u punđu. Vidno rapoložena, govorila je o tome koliko uživa u čarima Vrnjačke Banje, i da je avgust rezervisan za put u ovo mesto sa porodicom, te da se nada da će se ova tradicija nastaviti u budućnosti.

Na pitanje da li trenutno najviše uživa u ulozi voditeljke, glumice, majke ili žene, dala je neočekivani ogovor: "Uživam najviše u sopstvenoj ulozi, u prirodi, radim na osvešćenosti, uživam u lepoti života, koji nekad bespotrebno komplikujemo", izjavila je Mirkaza MONDO.

This browser does not support the video element.

Mirka Vasiljevic o Festivalu filmskog scenarija u Vrnjackoj Banji  MONDO

Na konferenciji su, između ostalih, govorili i naš proslavljeni reditelj Zdravko Šotra, koji je ujedno i predsednik žirija, Mina Stanojević PR Turističke organizacije Vrnjačka Banja, ali i Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja.

This browser does not support the video element.

Zdravko Šotra predsednik žirija o Festivalu filmskog secnarija u Vrnjačkoj Banji  MONDO

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!