"Sramotno, smeješ se našim ljudima u facu": Srpska estrada oštro reagovala na Bebekov nastup na proslavi Oluje

Domaća estrada reagovala je nakon što je objavljeno da će Željko Bebek nastupiti na proslavi "Oluje".

Busiukas/Shutterstock/MONDO/Goran Sivački/ATA Images/M.M

Željko Bebek pevaće u Gospiću, administrativnom središtu Ličko-senjske županije, 4. avgusta na proslavi sramne vojne akcije hrvatske vojske "Oluja". Bebek, koji će pevati na sramotnoj proslavi "Oluje", nema problema da zarađuje i u Srbiji i zgrće naš novac. Naime, u okviru svoje turneje, kojom proslavlja 50 godina karijere, Bebek je zakazao i koncert u Beogradu za 15. novembar ove godine u Sava centru.

Era Ojdanić smatra da pojedini pevačic nemaju ni obraza, ni srama.

"Istorija se ponavlja sa pevačima koji ponekad nemaju ni obraza, ni srama! Nisam imao ništa protiv čoveka, ali mi nije jasno kako sami ne razmišljaju kad su ovakve stvari u pitanju. Ne možeš tako da se ponašaš kad znaš kako srpski narod reaguje na ove teme. Pevaš na takvom događaju i onda bi da dođeš ovde da se našim ljudima smeješ u facu i da se zabavljaš! Ma ovo je sramotno, nema dalje. Isto sam pričao ranije i za Severinu. Mislim sve najgore o takvim postupcima i ljudima", rekao je Era.

Kurir 

Ivana Šašić je bila kratka i jasna na pitanje da li Bebeku treba da se zabrani ulaz u Srbiju - "Krajnje je vreme da počnemo da poštujemo sebe i svoje", bila je izričita Ivana.

Aleksandra Mladenović je takođe imala komentar na ovu temu: "Uvek se sklanjam kad su ovakve teme u pitanju i ne volim da komentarišem, ali svako snosi odgovornost za svoje postupke. To mogu da kažem. Ne mogu nikome da branim gde će da peva, ali neke stvari stvarno ne bi trebalo da se rade, ako već postoji osetljiva pozadina".

Grad Gospić je najavio na svojoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk koncert Željka Bebeka: "Proslava Dana pobede i domovinske zahvalnosti! Povodom obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Grad Gospić poklanja koncert Željka Bebeka", stoji u objavi na Fejsbuku, koju možete videti u nastavku ovog teksta.

Facebook printscreen / Grad Gospić 

Prema podacima Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije, tokom i posle akcije "Oluja" proterano je oko 220.000 Srba, ubijeno ih je oko 2.000, a više od 700 i dalje se vode kao nestali, a Vlada RH proglasila je uspešnom akcijom. Dok Srbi tuguju i oplakuju stradale, u Hrvatskoj se ovaj dan obeležava kao "Dan pobede".

Željko Bebek je 5. avgusta 2012. nastupio na koncertu Marka Petkovića Tompsona u Čavoglavama, na proslavi "Oluje". Tada je izjavio da taj događaj treba slaviti.

"Sada je to zaista narodna zabava na koju ljudi dolaze da proslave 'Oluju', bez ikakvih simbola. Baš je moj dolazak tamo doprineo tome da se slika te proslave promeni. Moj nastup tamo ima težinu. Upravo takvu težinu da se slika malo promeni. To je, zapravo, zabava naroda, koji voli da se okupi na mestu koje, na neki način, obeležava ratna vremena i, na određeni način, pobedu. Tih vremena se ne možemo i ne treba da se odričemo. Da Tompson mene nije zvao, verovatno bi cela ta stvar imala istu percepciju kao i pre. Nije u pitanju nacionalizam, ja bih to pre nazvao patriotizmom", izjavio je Bebek za Dnevi avaz tada.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Željko Bebek: Nisam hteo da pevam 'Ravna ti je Jugoslavija' i napustio sam Bijelo dugme  instagram/dugmemanija

(Republika/MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!