Pre muzičke karijere branio za Real Madrid: Fudbalska karijera slavnog pevača prekinuta je na stravičan način

Čuveni španski pevač je igrom slučaja završio u muzičkim vodama, a njegov život je iz korena promenila teška saobraćajna nesreća.

Instagram printscreen / julioiglesias

Hulio Iglesijas, čuveni pevač i otac Enrikea Iglesijasa 23. septembra će proslaviti 81. rođendan, a iza sebe ima uspešnu karijeru na kojoj drugi pevači mogu samo da mu pozavide. Malo ko zna da muzika nije bila njegova prvobitna želja, već da je tu slučajno "završio".

Pevač je rođen u Madridu u radničkoj porodici, njegov otac bio je iz Galicije, dok je majka bila Jevrejka. Kako Španija važi za sportsku naciju i Hulio je od malena bio usmeren na sport, pa je tako godinama uspešno trenirao fudbal. Uspeo je da dođe i do prestižnog Real Madrida, gde je bio golman, ali onda je sudbina umešala prste.

Hulio je sa 20 godina doživeo tešku saobraćajnu nezgodu nakon koje je bio godinu i po dana polu-paralizovan, a njegova sposobnost da hoda isključivo je zavisila od konstantnih terapija i vežbi. Iako su doktori sumnjali da će više moći da hoda, posle tri godine uspeo je da se oporavi, ali je morao da stavi tačku na sportsku karijeru. Međutim, da bi vežbao pokrete rukama, počeo je da svira gitaru, te se tako i zaintresovao za muziku.

Muzička karijera

Presudna godina za njegov uspeh bila je 1968. kada je na jednom festivalu pobedio sa pesmom "La vida sigue igual", nakon čega je potpisao ugovor sa "Discos Columbia". Ubrzo je dobio priliku da predstavlja Španiju na Pesmi Evrovizije sa numerom "Gwendolyne", gde je u finalu zauzeo četvrto mesto.

Nakon toga njegova karijera krenula je uzlaznim putem, a 1988. osvojio je Gremi za najbolji latinski pop album "Un Hombre Solo", i postao tiha patnja ženama širom sveta. Tokom svoje duge i uspešne karijere objavio je 77 albuma i prodao preko 300 miliona diskova širom sveta.

Privatan život

Što se tiče njegovog privatnog života, ni on nije prošao nezapaženo. Godine 1971, oženio se filipinskom novinarkom Isabel Prejsler s kojom je imao troje dece, Čabeli Iglesijas, Hulio Iglesijas Junior i Enrike Iglesijas, koji je takođe postao veoma popularan pevač. Međutim posle osam godina braka odlučili su da se razvedu.

Osim toga, i privatni životi ostalih članova njegove porodice bili su vrlo turbulentni. Mediji su te 1985. pisali o njegovom ocu, Huliju Iglesijasu Senioru, koji je tada bio kidnapovan, ali pronađen je živ nekoliko dana kasnije, što ga je podstaklo da svoju decu preseli u Majami. Kada je Iglesias imao 61 godinu, njegov tada 89-godišnji otac, iz svog drugog braka s afroamerikankom Ronom Keit ponovo je dobio decu: polubrat Haime rođen je 2004, a polusestra Rut 2006.

U međuvremenu, pevač se oženio Mirandom Rijnsburger, sa kojom se 2010. godine venčao, i dobio još petoro dece.

Huliove slike sa mnogočlanom porodicom, ali i Dijegom Maradonom pogledajte u galeriji:

(Nova/MONDO/Marina Cvetković)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Nataša Bekvalac uživa na Adi Bojani  instagram/bekvalceva

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!