Svi ga znate kao Šojićevog Panjkovića: Glumac 32 godine čekao da dobije glavnu ulogu, a bije ga "loš glas"

Glumac Dragan Vujić svima je dobro poznat kao Panjković iz serije hit "Bela lađa", a ovako on sada izgleda.

RTS / Printscreen

Dragan Vujić Vujke je tokom svoje 37 godina duge filmske i televizijske karijere odigrao samo jednu glavnu ulogu, i to kada je pre šest godina u filmu reditelja Nikole Petrovića "Psi umiru sami" zaigrao inspektora Gorana Mirkovića.

Do tada smo ga gledali u sporednim, ali brilijantno odigranim. Dragan je široj javnosti postao poznat 2004. godine ulogom Nemca Johana Uberharta u seriji "Stižu dolari", a dve godine kasnije dobio je zapaženiju sporednu ulogu u seriji "Bela lađa" gde je igrao Panjkovića, bliskog saradnika glavnog junaka Srećka Šojića (Milan Gutović).

"Mene su uporno sve ove godine stavljali u neki žanr komedije i kada sam seo i razgovarao s Nikolom o našem inspektoru, moram priznati da me je 'zašašoljio', jer je uloga izuzetno kompleksna. U startu sam mu rekao da ja u filmu mogu da imam i deset rečenica i da ćemo uspeti da izvučemo šta treba", započeo je.

"Narod je mene oduvek shvatao kao nekog 'ha-ha-ha' glumca, međutim ja sam nešto drugo i treće, što sam pokušao da sprovedem u film", rekao je glumac jednom prilikom.

Iako je dosta pomogao ekipi s kojom je radio na snimanju filma savetovanjem pre svega, Vujke kaže da nema neki poseban savet za mlade kolege ili za one koji tek planiraju da studiraju glumu.

"Evo prvi put kad je Mina stala pred kamere, tresla se kao prut. Ja sam na lošem glasu da sam džangrizavi tip, koji je težak za saradnju... I osetio sam da su mlađi glumci imali tremu što igraju sa nama starijima, i što uopšte snimaju. Ali se Mina posle petnaestak minuta opustila. Zato i nemam šta da savetujem mlade glumce, već ću uvek da budem onaj s perona koji drži pištaljku i koji 'gura' te vagone da pođu, da voz krene. Mladima treba podstrek, ništa više".

 PROČITAJTE JOŠ: ĆETKOVIĆ ODBIO ULOGU U SERIJI GDE JE IGRAO LANE GUTOVIĆ: Prvo njemu ponuđena, a razlog će vas iznenaditi

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Radiša Trajković Đani izjava - zašto nije bilo nastupa  Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO)