Žena koja je bila kobna po Boru Čorbu: Ostavila ga preko telefona zbog drugog, a onda joj "đubre" pustili na svadbi

Mnogi ne znaju da je Bora Đorđević čak dve najlepše pesme ih opusa "Riblje Čorbe" posvetio devojci koja mu je slomila srce.

YouTube/Televizija Galaksija 32

Frontmen kultnog rok benda "Riblja Čorba", Bora Đorđević iza sebe ima bogato muzičko nasleđe na kom su odrastale generacije i generacije mladih naraštaja. Istinsku slavu mu je donela pesma "Lutka sa naslovne strane", a mnogi ne znaju da je ova numera prva koju je posvetio ženi koja mu je u jednom trenutku i slomila srce - manekenki Biljani Nevajdi Šević.

Njih dvoje su se slučajno upoznali, tokom snimanja jedne televizijske emisije, a nije trebalo mnogo da se među njima rode simpatije.

Desetak godina kasnije, sasvim slučajno su se ponovo sreli u Splitu, što je rezultiralo početkom njihove veze. Međutim, ova ljubav nije potrajala dugo, svega šest meseci jer je Biljana odlučila da napusti Bora i Beograd zbog drugog muškarca, te se preselila u Sarajevo, gde se udala i dobila dete.

Lutka sa naslovne strane Bora Čorba  YouTube

Ona je inače Boru i pozvala, te tako s njim raskinula, a on je za šankom kafane "delimično pijan" i napisao drugu kultnu pesmu "Ostani đubre do kraja", koja je brzo postala jedna od najpopularnijih. 

Inače, Bora je u jednom trenutku Biljani i pročitao stihove ove numere, malo pre nego što je objavljen album "Kost u grlu" 1979. godine.

"Bilo je veče. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo 'Pod lipom' da mi pročita pesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem da ga vidim, kad tamo… Baš kao u pesmi: 'Dok stoji za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete'. Sednemo za sto i on mi, onako u cugu, iz svoje čuvene sveščice, u koju je zapisivao stihove, pročita: 'Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja!'. U prvi mah mi je to 'đubre' zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to 'đubre' zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se dopala pesma!", pričala je Biljana. 

MN Press  Bora Đorđević

"Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uošte me nije doticala", rekla je svojevremeno Biljana.

Ova neobična ljubavna priča između rokera i manekenke ostavila je trag u istoriji jugoslovenske muzike, a pesma "Ostani đubre do kraja" i dalje je jedan od najupečatljivijih simbola njihove ljubavne priče.

Podsetite se legendarnog hita:

Ostani đubre do kraja Bora Čorba  YouTube

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Bora Čorba o Slatinskoj Banji  Kurir

Izvor: Mondo Jelena Sitarica

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!