Prvi se slikao obnažen, pa završio u zatvoru: Našeg pevača pratili skandali, a život mu se tragično završio

Pevač Hašim Kučuk Hoki je izgubio život u saobraćajnoj nesreći, a po ovome će ga svi pamtiti.

Youtube/Screeenshot

Bosanski pevač Hašim Kučuk Hoki veoma mlad je stekao veliku popularnost, a ubrzo nakon toga je život izgubio u saobraćajnoj nesreći.

Pre nego što je započeo muzičku karijeru, Hoki je 14 godina radio kao mujezin u džamiji, a život mu se promenio kada je otišao u vojsku. Karijeru je započeo pevajući sevdalinke, prvo u kafanama, a onda i na festivalima. Proslavio ga je nastup na Ilidži 1970. godine, tada najprestižnijem festivalu na Balkanu. Tada se publici predstavio pesmom "Tugo, moja tugo", gde je osvojio drugo mesto.

Najveću popularnost stekao je sedamdesetih godina prošlog veka. U to vreme gradio je veoma neobičan izgled, kada je za razliku od drugih pevača narodne muzike nosio tamne naočare i dužu kosu.

Zanimljivo je da se za Hašima veže i prvi skandal na jugoslovenskoj javnoj sceni. On je prvi pevač koji se 1972. godine slikao obnažen, tačnije go do pojasa, za list "Sanja". Kada je reč o ovom pevaču, posebno su zanimljive njegove brojne ljubavne veze. Ženio se čak 10 puta, a iz tih brakova ima jedanaestoro dece.

Youtube/Screeenshot 

Hoki je bio veliki poštovalac Josipa Broza Tita, pa je u njegovu čast dvoje svoje dece nazvao upravo po tadašnjem predsedniku, Alija Tito i Dario Tito.

Haišim se početkom osamdesetih povukao sa muzičke scene i otišao u Sjedinjene Američke Države.

Tamo je, zbog zakonske veze sa dve žene, bio osuđen na zatvorsku kaznu. Međutim, kaznu nije služio, već je bio deportovan u Jugoslaviju, a povratak u SAD bio mu je zabranjen. Zbog ovog događaja izgubio je svu stečenu imovinu u Americi.

Hašim Hučuk Hoki bio je jedan od najpopularnijih pevača toga vremena, na to ukazuje broj njegovih prodatih ploča, nagrade koje je dobijao, kao i to što mu je više puta ukazana čast da peva tadašnjem predsedniku Titu.

Ostaće zapamćen po mnogim hitovima, kao što su: "Daleko od tebe, majko", "U duši njenoj drugi se krio", "Pjevaj prijatelju" i "Nema te više, Alija", a posebno se isiče njegov veliki hit „Nazdravite drugovi“, koji se 1971. prodavao do 50.000 primeraka dnevno.

Život je tragično završio 26. novembra 2002. godine u saobraćajnoj nesreći kod Kovilja, a sahranjen je na groblju u selu Sakule, u opštini Opovo.

PROČITAJTE JOŠ: Misterija smrti junaka "Rana": Pinki preminuo sa 19 godina, majka skoro 2 decenije kasnije pročitala nalaz

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Milica Kemez o Miljaninoj trudnoći  Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/ Nova.rs/ Katarina Bojović)