Ceca Bojković decenijama stanuje u centru Beograda: Zavirite u njenu oazu mira, odiše elegancijom

Ceca Bojković već nekoliko decenija živi u luksuznom stanu u centru Beograda.

ATA Images/Amir Hamzagic

Svetlana Ceca Bojković decenijma je aktivna na domaćoj glumačkoj sceni, a brojnim ulogama i svojom uspešnom karijerom zaslužila je status jedne od najuspešnijih domaćih glumica.

Rođena je u Zemunu, starom i slikovitom kraju srpske prestonice, dok je veći deo svog života glumica ipak provela u centru grada. Stanovala je u Njegoševoj, Pajsijevoj, Strahinjića Bana i Kosovskoj, da bi svojeidilično gnezdo konačno svila u Nušićevoj ulici, dok njene komšije o njoj imaju samo reči hvale.

Stan koji se nalazi u samom srcu Beograda na najlepši mogući način odiše duhom nekih davno prošlih vremena, oličenim u podovima prekrivenim sjajnim parketom i unikatnim komadima nameštaja od punog drveta.

PROČITAJTE JOŠ: LICE KAO MUMIJA, NA PREVARU ME JE ODVELA NA BOTOKS! Ceca Bojković se pokajala zbog estetske korekcije - Presekla sam se!

U glumičinom domu gotovo da nema zida koji nije prekriven slikama koje oslikavaju raznorodne umetničke pravce, a posebno mesto u njenom životnom prostoru zauzimaju police sa knjigama, koje oplemenjuju i vizuelno i duhovno. Kada se uselila u ovaj stan, Bojkovićeva je imala jasnu viziju o tome kako želi da ga uredi. Uspela je u nameri da održi autentičnu esenciju starogradskog stana i istovremeno mu udahne neki potpuno nov život.

"Kad smo ušli ovde, to je bio nov stan, potpuno prazan, niko tu još nije živeo. Bio je sedmi koji smo gledali, i već s vrata sam videla gde stoji luster, gde treba da se pregradi, gde će biti trpezarija. Mislim da je za to zalužan optimizam s kojim sam počela da ga tražim", istakla je svojevremeno glumica.

U Svetlaninom stanu dominiraju topli tonovi, a kako i sama kaže, to nije posledica njene staromodnosti, već jednostavno smatra da te nijanse čine da dom deluje intimnije.

"Ne volim ultramoderne nijanse, pa samim tim ni psihodelične kombinacije prilikom bojenja zidova. Nisam staromodna, već po mom mišljenju takve savremene tendencije u uređenju prostora nemaju toplinu. Volim da vidim ravne linije stakla, ali ne i da njima budem okružena. Više sam klasičar", kazala je ona.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

CECA BOJKOVIĆ UOČI PREMIJERE: Igrala sam majku Draganu Bjelogrliću, sada i njegovom sinu Alekseju  Kurir televiizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/ Espreso/ Katarina Bojović)