Sa 15 rekla "da" starijem makrou, sa 22 završila mrtva: Dolazila na Didijeve žurke, a rezultati obdukcije šokirali svet

Pevačica Alija važila je za jednu od najuspešnijih, a njena smrt i dalje je pod velom misterije.

Chris Delmas / AFP / Profimedia /YouTube/ Wendy Williams Show

Buka oko slučaja repera Šona Kombsa, poznatijeg kao Paf Didi, sve je veća, dok je protiv njega, do sada, podnelo tužbu preko 120 žrtava.

Nakon što se suočio sa brojnim optužbama u javnost su isplivale brojne afere i pokrenuta su mnoga pitanja vezana za njegova dela. Jedna od tema koje su se našle na meti teorija i spekulacija jeste i smrt čuvene Alije Hoton koja je jezivo skončala u svojoj 22. godini, a koja je je takođe posećivala njegove žurke. Njena smrt, do danas je ostala pod velom misterije.

Vest o tragičnoj i iznenadnoj smrti mlade i talentovane pevačke zvezde, 25. avgusta 2001. godine, šokirala je ceo svet, a više od dve decenije kasnije ponovo se dovode u pitanje okolnosti pod kojima je preminula.

Obdukcija je pokazala da je Alija imala "ozbiljne opekotine" i da je "dobila udarac u glavu", a osim toga je pala u šok te je imala slabo srce. Istraga je pokazala da je do nesreće došlo jer je avion nosio 320 kilograma tereta više od dozvoljenog i da je u njemu bilo više osoba nego što je predviđeno za takav model laganog aviona.

KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia 

 PROČITAJTE JOŠ: "Imena će vas šokirati, dobro su poznata": Spreman spisak Didijevih saučesnika, Holivud u strahu od otkrivanja

"Ljubavna priča" zbog koje je izbio skandal

Presudnu ulogu u njenom životu odigrao je planetarno popularni muzičar Ar Keli, danas najpoznatiji po optužbama za polno zlostavljanje maloletnica, koji je osuđen je na 30 godina zatvora zbog vođenja lanca prostitucije i reketiranja. Pokazalo se da je Alija bila jedna od njegovih prvih žrtava, ali u to vreme je njihova priča predstavljena puno drugačije - kao ljubavna.

Aliju je sa slavnim muzičarem upoznao njen ujak, a njegov menadžer Beri Hankerson, kad je ona imala samo 12 godina, a on 24. Keli je imao veliki uticaj na početak Alijine karijere i njih dvoje su počeli sve više vremena da provode zajedno.

Međutim, brzo su krenule priče o tome da su njih dvoje u vezi, a navodno se tad 15-godišnja Alija i udala za tad 27-godišnjeg Kelija.

Profimedia 

Iako su njih dvoje pokušali da svoj brak zadrže u tajnosti, Alijina porodica je za to saznala i bili su besni. Zahtevali su poništenje, a pevačica je na to pristala u oktobru iste godine. Keli i Alija navodno su raskinuli 1995. godine, ali o njihovom odnosu se nije znalo puno.

Nakon poništenja braka Alija je prekinula sve privatne i poslovne veze s njim, a 1997. godine pokušala da postigne da dokumenti o njihovom braku u potpunosti nestanu. Uradila je to otprilike u isto vreme kad je Keli bio na sudu nakon što ga je Tifani Hokins, tad 20-godišnjakinja, tužila za 10 miliona dolara tvrdeći da je spavao s njom kad joj je bilo samo 15 godina, a njemu 24.

Pogledajte Aliju:

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/ City Magazin/ Katarina Bojović)