"Brinula sam šta će da kažu nastavnici u školi": Imala 16 godina kad je bila u hit bendu osamdesetih, pogledajte je sad

Ona je jednom prilikom govorila o svojim počecima, pa priznala da je na prve nastupe odlazila u pratnji mame

YouTube/Screenshot

Anja Rupel stekla je veliku popularnost osamdesetih u grupi Videose*s koju su 1983. godine osnovali Iztok Turk i Janez Križaj.

Pevačica je imala samo 16 godina kada je prošla audiciju i postala pevačica, a zajedno su objavili pet albuma.

Ona je jednom prilikom govorila o svojim počecima, pa priznala da je na prve nastupe odlazila u pratnji mame.

"Meni se baš nije sviđalo da nastupam sa 16 godina pod imenom ‘Videose*s’, jer šta će reći baka, tata, učitelji u školi itd. Jasno je da je to asociralo na neki video i se*s, nešto o čemu 16-godišnjakinja baš i ne govori, a imali smo i malo problema s imenom u početku, recimo došli smo u Sarajevo na koncert i oni su očekivali nekakav sek*s šou-program. Ali, kad je ‘Videose*s’ postao brend, više se niko nije bavio značenjem tog imena", rekla je Anja u jednom intervjuu, preneli su domaći mediji.

Pročitajte još: "Mi smo bili deca sa sela, nismo znali šta nas je snašlo": Posle 20 godina progovorio o prvim Zvezdama Granda

Početkom devedesetih se grupa raspala, a Anja je nastavila da se bavi muzikom, ali unutar rodne države – Slovenije, te se u drugim zemljama malo toga zna o njoj. Anja je nedavno došla u Beograd, gde je prisustvovala modnoj reviji u čast Slađane Milošević, te je domaća publika imala priliku posle dužeg vremena da je vidi.

Antonio Ahel/ATAImages 

Anja se udala za svoju gimnazijalsku ljubav, Aleša Klinara, sa kojim ima ćerku Lunu i koji je napisao gotovo sve pesme u njenoj karijeri.

"Zabavljali smo se jednu godinu u gimnaziji, onda je on otišao jer je malo stariji od mene pa je otišao u vojsku, a nastavili smo ’91. Te godine smo snimali na Alešovu inicijativu pesmu ‘Svobodno sunce’ za Slovenski bend ejd ’91, a svi muzičari su pevali pesmu u studiju i tamo je nekako opet nešto preskočilo, šta ja znam, tako je očigledno trebalo da bude i sad smo već, ma bolje da ne računam koliko godina zajedno", ispričala je ona pre nekoliko godina.

Antonio Ahel/ATAImages 

(Kurir, MONDO, D.P)