Monte Karlo, Barselona, Madrid... Endi Marej zaređao je sa turnirima u kojima ne uspeva da stigne do trofeja, čak ni do finala. Nekarakteristično za najboljeg tenisera sveta.

"Nisam dobro radio na poenima, niti sam bio dovoljno koncentrisan. Nisam umoran, ali jednostavno nisam uspevao da pronađem rešenje. Kada je tako, ne možete očekivati da pobedite", poručio je Britanac posle iznenađujućeg poraza od Borne Ćorića u osmini finala mastersa u Madridu.

Bio je to drugi put da je izgubio od 20-godišnjeg hrvatskog tenisera u četiri međusobna duela.

"Ovaj meč bio je sličan onom u Dubaiju. Borna je igrač koji se veoma dobro kreće, uporan je, a ume i da rizikuje. Ume veom da vam zakomplikuje meč, ako nemate dobar dan", prizano je Marej i dodao:

"Pokušao sam nešto da promenim i da ga nateram da izlazi na mrežu, ali nisam uspeo. Možda je trebalo da ostanem miran do kraja...".

Za razliku od eliminacije u Barseloni, ovaj poraz "broj jedan" je mnogo teže podneo.

"U Barseloni sam izgubio, ali sam bio zadovoljan svojom igrom. Danas sam frustriran, jer je sve bilo pogrešno. Povreda lakta nije opravdanje, ali jeste da mi je teško da se vratim u formu posle pauze", zaključio je Marej.