• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Glasajmo za nezavisnost! (FOTO, VIDEO)

Izvor mondo.rs

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola otvoreno se zalaže za nezavisnost Katalonije. Bio je za vikend na mitingu u Barseloni.

"Glasaću za nezavisnost, iako nam je Vlada Španije ne dozvoljava", poruka je nekadašnjeg španskog reprezentativca, koji je u nedelju govorio pred hiljadama istomišljenika u Barseloni.

Karles Puđdemon, lider katalonske pokrajine, ranije je za 1. oktobar zakazao glasanje o nezavisnosti Katalonije, uprkos tome što se centralna vlada tome protivi, a i Ustavni sud Španije smatra referendum neustavnim.

Gvardiola je održao "zapaljiv" govor (pričao je na katalonskom, španskom i engleskom jeziku!), uz glavnu poruku: "Nema drugog izbora nego da glasamo!".

On je pozvao međunarodnu zajednicu da podrži referendum o nezavisnosti Katalonije, optužujući vlast u Madridu za "autoritarnost" i da podriva i uništava osnovne temelje svakog društva kakvi su obrazovanje i zdravstveni sistem.

Stavovi Gvardiole odavno su poznati, a nije ih krio ni dok je igraio za reprezentaciju Španije. Gotovo preslikano je ponašanje sadašnjeg fudbalera Barselone Đerara Pikea.

Pep Gvardiola
Izvor: YouTube

Katalonija već decenijama želi nezavisnost od Španije, pre svega iz ekonomskih razloga. Katalonija je bogatiji deo Španije i smatra da daje neuporedivo više u centralnu kasu nego što bi trebalo.

Lider katalonske pokrajine objavio je u petak da će pitanje na referendumu biti: "Da li želite da Katalonija bude nezavisna država u formi republike?".

Ako većina bude zaokružila "DA", katalonska vlada je saopštila da će odmah početi proces odvajanja od Španije.

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

hm

ako izglasaju nezavisnost, mislim da ce barselona onda igrati u francuskoj ligi, mislim na fudbal prvenstveno :)

SPD 2014

Katalonija nema nikakve slicnost sa Kosovom. Katalonija je ekonomski najrazvijenija spanska pokrajina. Posle BW uz Lombardiju je najrazvijeniji deo EU. Najvise para u budzet Spanija daje Katalonija a najmanje koristi od te iste ima. Madrid i Kastilja trose vise nego sto daju u budzet. Odatle i jeste ta netrpeljivost izmedju Katalonije i Kastilje. Ako se tome doda i ubistvo predsednika kluba kao i navijaca Barcelone onda valjda i treba razumeti zasto im je dosta vlasti u Madridu

Smesni ovi "katalonci"

Oke, ako je tako i zele da budu svoji na svome i bez uticaja zvanicnog madrida, onda neka na primer: Fk barselona vrati sve osvojenje titule "prvaka spanije" i "kupa kralja", jer oni i onako ne priznaju spaniju kao svoju zvanicnu zemlju!!! Pa posle neka se "osamostaljuju"!!!! Ma da ovo nebi ni proslo, jer koliko samo "spanaca" zivi u toj regiji!!!!! Redko pogan narod!!!!

special image