• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A sledeće godine...gradi se Moravski koridor

Izvor Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će tokom iduće godine početi izgradnja Moravskog koridora.

 Moravski koridor počinje da se gradi najverovatnije 2018. Izvor: MONDO, Lana Stošić
Izvor: MONDO, Lana Stošić


Ona je sa delegacijom američke kompanije Behtel razgovarala o realizaciji projekta izgradnje auto-puta Pojate-Preljina.

"Moravski koridor je za Vladu Srbije jedan od najvažnijih projekata i ubrzano se pripremamo za početak radova, za koji verujemo da je moguć tokom 2018. godine. Raspisan je javni poziv za izradu planske dokumentacije i u toku je priprema idejnog projekta", rekla je Mihajlovićeva a saopštilo njeno ministarstvo.

Arapi hoće da grade Koridor 11 i Moravski koridor


Namera je, kako je istakla, da se projekat realizuje fazno, po deonicama, u skladu sa završetkom izrade projekata i sprovođenjem eksproprijacije.

Objasnila je da je izmena postojeće planske dokumentacije za Moravski koridor bila neophodna zbog promena na terenu posle velikih poplava u maju 2014. i potrebe da se uradi nova hidrološka studija.

Predstavnici Behtela izrazili su zainteresovanost za učešće u realizaciji tog projekta, a svoje predloge izneće nakon upoznavanja sa svim detaljima postojeće i vremenskim okvirom za završetak preostale planske i projektne dokumentacije, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da pored pitanja planske i projektne dokumentacije, razgovori o realizaciji projekta izgradnje Moravskog koridora moraju da obuhvate i model finansiranja i model ugovora, vodeći računa o zakonima i podzakonskim aktima koji uređuju tu oblast, uključujući i mere zaštite budućeg auto-puta od izlivanja reka.

Auto-put Pojate-Preljina dužine 110 km spojiće dva auto-puta, Koridor 10 i Koridor 11, povezujući Kruševac, Ćićevac, Trstenik, Kraljevo, kao i Čačak, preko kojeg će ta saobraćajnica, nastavkom izgradnje Koridora 11 i gradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo, biti dalje povezana sa Požegom, odnosno Užicem.


Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Američki 'Behtel' nikad nije učestvovao na tenderu! Oni rade na pogodbu!? Tako su uradili autoput od Prištine do Tirane!

marek85

Americka ministarka ugovara posao americkoj firmi...

mik

A čekaj, koridor 11 je već gotov? Ili nije?

special image