Evo kako da napravite savršenu šolju omiljenog napitka.
Vecina ljudi kad kuva kafu vodu greje do kljucanja, a zatim odmah dodaje kašicicu, dve kafe.
Iako svi tako pravimo kafu, to nije baš najsrecnija tehnika, jer takav postupak znacajno menja ukus kafe koji pocinje da "vuce" na pregorelo.
Voda, naravno, treba da prokljuca, ali je pre dodavanja kafe treba ostaviti minut, dva, da se malo ohladi.
"Zlatna mera" kafe koju bi trebalo da dodate u vodu temperature izmedu 85 i 96 stepeni Celzijusa je jedna do dve kašicice na šolju srednje velicine.
Uz to, sveže mlevena kafa ima bolji ukus od instant kafe, pa ako imate vremena i živaca, potražite onaj mlin za kafu koji je koristila vaša baba, a vuce vam se negde po kuhinjskim fiokama i probajte. Možda vam se "osladi", pa od mlevenja kafe napravite mali jutarnji ritual.
I još jedna stvar, nemojte kuvati kafu u kojoj su i dalje ostaci soca od prethodne "ture", tako ce kafa biti kiselkasta, piše "Dejli mejl".