• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prebijeno i obrisano: Petrohemija bez dugova

Izvor Fonet

Privredni sud u Pančevu usvojio je tzv UPPR, kojim je predviđeno da se sva potraživanja poverilaca nastala do 31. januara 2017. godine delimično konvertuju u kapital Petrohemije, a delimično otpišu.

Kako je saopšteno, generalni direktor HIP-Petrohemije Velimir Unković smatra da je, "usvajanjem Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), obezbeđen završetak finansijskog restrukturiranja kompanije i stabilno poslovanje u budućnosti".

Tri četvrtine Srbija, jedna Rusi

"Nakon realizacije UPPR, oko 76 odsto akcija biće u vlasništvu Republike Srbije i povezanih lica, a 24 odsto preostalih akcija u vlasništvu NIS i Lukoila", objasnio je Unković.

Prema njegovom objašnjenju, "poverioci su pretvorili 52,3 odsto ukupnih potraživanja u vlasništvo nad kompanijom, dok je 47,7 odsto otpisano, tako da je pitanje starih dugova rešeno".

Unković je istakao da "HIP-Petrohemija posluje stabilno i generiše pozitivan poslovni rezultat, a sve tekuće obaveze se redovno izmiruju".

On očekuje da se mere predviđene UPPR "realizuju u kratkom roku, a najkasnije do kraja godine".

U saopštenju HIP-Petrohemije se ističe da je, donošenjem novog UPPR, "učinjen veliki korak ka dugoročnom rešavanju statusa firme, na čemu rukovodstvo kompanije intenzivno

radi u saradnji sa Vladom Republike Srbije".

Stigli na red: Na doboš MSK, Azotara i Petrohemija

"Imajući u vidu stratešku poziciju HIP-Petrohemije, kao najvećeg proizvođača petrohemijskih proizvoda, jednog od najznačajnijih izvoznika, čiste bilanse, kao i pozitivne poslovne rezultate koje kompanija ostvaruje u poslednje dve i po godine, smatramo da su investicije u razvoj osnovni uslov za postizanje dugoročno održivog poslovanja Petrohemije", navodi se na kraju saopštenja.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ђорђе

Али сада на добош!

special image