• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasni most na Ostružnici:Ministarka "juri" radnike

Izvor Tanjug

Učestale kontrole putara koje sprovodi resorna ministarka Zorana Mihajlović obično se završe kritikom (inostranih) izvođača radova da se radi sporo i da na gradilištima fali i mašina i ljudi. Situacija se ponovila i kod Ostružnice.

Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović je danas nenajavljeno kontrolsala i gradilište mosta kod Ostružnice i tu, takođe, nije zatekla radnike.

Obišla je izgradnju mosta preko Save kod Ostružnice na obilaznici oko Beograda, gde su investitor Putevi Srbije, a izvođač radova je austrijska kompanija Štrabag i domaća Mostogradnja.

Ministarka "banula" na gradilište, a radnika nigde

"Sada je 16 časova, u izveštajima piše da je radno vreme na ovom gradilištu svakog dana do 16.30 sati, ali ponovo vidim da radnika nigde nema. Umesto da ovde bude najmanje 100 radnika, nema gotovo nikog", rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da je država za ovaj most izdvojila 3,5 milijardi dinara i da "izvođači moraju da se uozbilje".

"Verujem da izvođači imaju po nekoliko gradilišta na kojima paralelno rade, ali radovi na ovom mostu ne smeju da trpe jer se ovo plaća novcem građana Srbije. Most mora da se završi u roku, a kako vidim, već sada je jasno da ne može biti završen do proleća sledeće godine. Ako to hoćemo, onda radnika mora da bude više", naglasila je Mihajlović.

"OPOMENA PRED ISKLJUČENJE"

Potpredsednica vlade je dodala da inženjeri Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture svake nedelje obilaze gradilišta po Srbiji i snimaju stanje zatečeno na terenu.

Na osnovu tih izveštaja, Mihajlović je održala sastanke na kojima su neke kompanije dobile opomene pred raskid ugovora.

"Sada i ja idem na lice mesta, jer ne želim da na sastancima stalno slušam izvođače kako je sve u redu i da se svuda radi, a onda građani ne dobiju most ili put u roku koji smo dogovorili", istakla je Mihajlović.

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

Kolege, ,,onemoćale"?!

Posebno

Dobar potez.I samo jurite državne firme,obilazite gradilšta,sve što je u Vašem interesu.Zašto ne kontrolišete i druge gradove,zašto ne služite narodu kada je kontrola potrebna?Šta to znači?Znači da Vi štitite nezakonitu gradnju i korupciju u nekim gradovima!!!!ŠAPCU....

Nisam Ja

hhhTššš!!!

special image