• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I general Diković gledao kako Rusi "gaze Zapad"

Izvor Tanjug

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, u službenoj poseti Rusiji bio je danas i na poligonu Lužskij, gde je gledao izvođenje aktivne faze vežbe ruske i beloruske vojske "Zapad 2017".

General Diković je imao odvojene susrete sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Rusije generalom armije Valerijem Gerasimovim i komandantom Zapadnog vojnog okruga, koji je nosilac realizacije vežbe sa ruske strane, general-pukovnikom Andrejem Valerijevičem Kartapolovim.

Zapad 2017

Združena strategijska vežba „Zapad 2017“ se realizuje od 14. do 20. septembra na teritoriji Rusije i Belorusije. Vežbe ovog tipa se izvode jednom u dve godine i predstavljaju završnu fazu zajedničke obuke sa ciljem provere osposobljenosti za sadejstvo dveju oružanih snaga u odbrani Savezne države Rusije i Belorusije. Na vežbi učestvuje oko 13.000 vojnika uz oko 70 aviona i helikoptera, 680 jedinica tehnike i 10 brodova iz sastava Baltičke flote.

Sa ruskim kolegama Diković je razgovarao o unapređenju bilateralne vojne saradnje Srbije i Rusije, aktuelnim bezbednosnim pitanjima u svetu, a bilo je reči i o proširenju saradnje naše zemlje sa Organizacijom ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), pre svega u oblasti obuke, objavljeno je na sajtu Vojske Srbije

Načelnik Generalštaba VS je zahvalio generalu Gerasimovu na pomoći Rusije u opremanju naše vojske, dodajući da će Vojska Srbije nastaviti da razvija svoje sposobnosti u saradnji sa svim partnerskim državama, kao što je Rusija.

Srpska vojska je pre svega zainteresovana za izvođenje zajedničkih vežbi, obuke i usavršavanja na različitim nivoima, a posebno su značajni brojni specijalistički kursevi u Rusiji, na kojima se usavršavaju pripadnici VS, navedeno je na sajtu.

Putin trlja bradu:Ruska vojska može na Zapad VIDEO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

rmbator

Sto bi rekli zalutao ko prase u Teheran.

special image