• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Topla zima zbog ruskog gasa, a dogodine...

Izvor Beta

Srbiji je obezbeđena sigurnost u snabdevanju gasom iz Rusije a u Moskvi je dogovoreno da će iduće godine početi radovi na proširenju skladišta u Banatskom Dvoru.

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić je posle razgovora u Moskvi s predsednikom Izvršnog odbora Gasproma Aleksejem Milerom izjavio da su isporuke ruskog gasa u Srbiju u prvih devet meseci 2017. porasle za 31,7 odsto, u odnosu na period isti period prošle godine.

Iza leđa Rusima: Gas iz SAD u Srbiju preko Grčke?

U Srbiju je prošle godine Gasprom izvezao 1,75 milijardi kubnih metara gasa, što je povećanje od 4,3 odsto u odnosu na 2015. godinu.

Kako je saopšteno, Antić je u Moskvi razgovarao i sa generalnim direktorom Gaspromnjefta Aleksandrom Đukovim i zajednička je ocena da je Naftna industrija Srbije (NIS), čiji su vlasnici ta ruska kompanija i Vlada Srbije, od izuzetnog značaja za ukupnu ekonomiju Srbije i da zbog toga mora da raste i da se razvija.

Antić je najavio da će do kraja godine početi realizacija projekta "Duboka prerada" koji se odnosi na modernizaciju i povećanje efikasnosti i dubine prerade u Rafineriji u Pančevu.

U Moskvi je razgovarano i o planovima NIS-a da razvije projekat novog energetskog objekta Termoelektrane-toplane (TeTo) Pančevo, ali i o potrebi da ta kompanija razvija mrežu benzinskih stanica. Ocenjeno je da je pri kraju usaglašavanje zajedničke Strategije razvoja NIS-a do 2025.godine.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

petar

Bio bi red da prosire gasno skladiste, cekamo decenijama na to.

special image