• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mjuzikl o Miloševićima u pozorištu

Izvor mondo.rs

"Slobodan šou" stiže u februaru, prenose "Večernje novosti".

Mjuzikl o porodici Miloševic je u pripremi u beogradskom Narodnom pozorištu, u izvodenju Srpske drame Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gracanici, prenose "Vecernje novosti".

Predstava ce obuhvatiti "period šljokica" devedesetih, tokom vladavine Slobodana Miloševica, i trajati sve do hapšenja i Haga, rekla je autorka teksta i songova Jelena Bogavac.

Komad ce biti premijerno izveden krajem februara u Gracanici, nakon cega ce gostovati po gradovima u Srbiji, medu kojima je i Beograd gde ce "Slobodan šou" biti izveden u nacionalnom teatru.

Da li ste videli Miloševica u "Prijateljima"? Mi jesmo!

"Odlucili smo se za ovakav projekat jer je sudbina Kosova, pocetak i kraj, direktno vezana za period Miloševiceve vladavine. Cesto se smatra da je on glavni 'junak' rastakanja srpske nacije. U politickom smislu ostalo je otvoreno pitanje da li je on bio balkanski kasapin ili žrtveno jagnje, i na to ce istorija dati odgovor. Naš umetnicki zadatak je, verujem, u hrabrom i odgovornom traženju odgovora na pitanja o sopstvenom nacionalnom identitetu," rekla je ona.

Režiju potpisuje Nenad Todorovic, dok muziku piše Marko Grubic. U predstavi ucestvuje ceo ansambl iz Gracanice, mladi glumci okupljeni oko Omladinsko-dramskog studija Bitef teatra i hor "Gli Srbija".

"Clanovi tog hora su poslednje 'Miloševiceve bebe', deca rodena 1994. i 1995. godine. Ova generacija gotovo ništa ne zna o periodu Miloševica, niti ima bilo kakav odnos prema njemu, jer su njihove prve uspomene iz detinjstva period bombardovanja," rekla je Bogavac.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Branislav

Sramota !!!

Antisovinista

@Branislav Šta je sramota? Gledali ste komad? Čitali ga? Pisac kaže, predstava je o identitetu. Ne kaže ni jedno ni drugo. Svako danas izgleda ima net

Ml

Pa gospodo glumci,za sve vas je Sloba gospodin,glumce možeš kupiti za konjak i dva kuvana jaja,toliko o vašem moralu

SERIJE