• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE KASNE NI DAN: Put Surčin - Obrenovac u roku

Izvor MONDO/Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da izgradnja autoputa na deonici Surčin-Obrenovac ne kasni ni jedan dan.

Vreme trenutne realizacije radova, tačno godinu dana od početka izgradnje, iznosi 29 odsto, rekla je Mihajlović koja je, u društvu gradonačelnika Beograda Siniše Malog i kineskog ambasadora Li Mančanga obišla radove na izgradnji mosta koji će spajati opštine Sručin i Obrenovac na tzv. Koridoru 11.

Beograd 2020. dobija još jedan most

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ističe da je izgradnja deonice autoputa Surčin-Obrenovac jedno od najvećih gradilišta u Beogradu, najavljujući da će Beograd krajem 2019. ili početkom 2020. godine dobiti još jedan most, koji će biti "jedinstven jer prelazi Kolubaru i Savu". "Još važnije je što ćemo spojiti opštinu Surčin i Obrenovac i to će doprineti njihovom ekonomskom razvoju, ali ćemo time spojiti Koridor 10 sa Koridorom 11", ukazao je gradonačelnik.

"Prvog marta 2017. godine obeležili smo početak radova autoputa na deonici Surčin-Obrenovac. Danas, godinu dana od tada, ovo gradilište ne kasni ni jedan jedini dan, tačnije ide ispred onoga što je dinamika", istakla je ministarka.

Ona je ukazala da se u prethodne tri godine ulagalo dosta u beogradsku putnu infrastrukturu, te da je samo prethodne godine uloženo milijardu i po dinara, a da je ove godine fond za beogradske puteve veći i iznosi tri i po milijarde dinara.

"Svesni smo da je razvoj infrastrukture preduslov za pravljenje industrijskih zona", naglasila je Mihajlović.

Ministarka je najavila da ove godine počinje izgradnja deonice od Novog Beograda do Surčina dužine 9,5 kilometara i vrednosti oko 40 miliona evra, za čiju su izgradnju, kaže, započeti pregovori, između gradonačelnika Beograda, kineskog ambasadora i Ministarstva na čijem je ona čelu, za potpisivanje komercijalnog ugovora u narednih mesec dana.

Zbog udesa na Koridoru 11 otkazi i manja plata!

Prema njenim rečima, sa trenutnom dinamikom izgradnje Koridora 11 (kako se u Srbiji od milošte zove autoput koji nije u zvnaičnoj EU mapi koridora), u Srbiji će na tom putu u ovoj godini biti kompletirano 109 kilometara autoputa, a do 2022. godine oko 140 kilometara.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivan

A most na obilaznici,Surčin-Ostružnica?

special image