• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još sedmoro građana pobedilo banke na sudu

Izvor MONDO/Beta

Udruženje potrošača Efektiva objavilo je sedam novih prvostepenih presuda u korist klijenata koji su tužili banke zbog neosnovane naplate troškova za obradu kredita.

Dve presude je doneo sud u Novom Sadu, a pet sud u Somboru u kojima se navodi da banka nije imala pravo da naplati proviziju za obradu kredita.

"Provizija za puštanje kredita u tečaj obračunava se i naplaćuje prilikom puštanja kredita u tečaj, jednokratno na šalteru banke, a iznosi 1,5 odsto od iznosa kredita, proglašava se ništavnom i ne proizvodi pravno dejstvo", navodi se u jednoj o odluka suda u Novom Sadu, koji je naložio banci da isplati klijentu blizu 38.000 dinara sa zateznom kamatom.

I u ostalim presudama, navodi se slično obrazloženje kojima se naplata provizije proglašava ništavnom.

Građani su počeli masovno da tuže banke, nakon što je krajem 2017. godine Apelacioni sud u Beogradu doneo pravosnažnu presudu u korist klijenta, jer je banka nesnovano naplaćivala troškove obrade kredita.

Usijali se telefoni: Svi bi da tuže banke

Iz udruženju "Efektiva" ranije su navodili da su banke spornim odredbama ugovora u poslednjih 15 godina od klijenata naplatile više od 100 miliona evra, kao i da klijenti mogu da zatraže besplatnu pravnu pomoć za pisanje tužbi sudu u tom udruženju.

Presuda protiv banke: NE MOŽE PROVIZIJA

Banke u defanzivi: To je samo jedna presuda

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dobrila

Ljudi. Kod OPORTUNIS.BANKE JE PROVIZIJAZA OBR.KREdita 19.900.din. Bez obzira koliko uzmete kredit.

Milan

Ok,al to je prvostepena na koju ce se banka sigurno zaliti. Ja 3 godine ne mogu da stignem dalje od prvostepene za kamate i kursne razlike tako da me nervira sto samo loze ljude da mogu dobiti bilo sta protiv neke banke. Kad nek prodje i apelaciju onda nek se hvale uspehom

Djole

@Milan Ne znam gde se vodi postupak iko ti je advokat ali ja sam dobio spor protiv Procredit banke, zbog neosnovano podignute kamate u toku otplate kredita i odbijena im je zalba na privrednom sudu u Bg i novac od banke uplacen na moj racun sve u roku od maks.2 godine.

special image