• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić ljut: Evo vam aerodrom, pa upravljajte!

Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da država ne mora da preuzme u vlasništvo niški aerodrom "Konstatin Veliki", ali da Grad Niš u tom slučaju ne traži novac za njegovu modernizaciju.

  Vučić o aerodromu u Nišu Izvor: MONDO, Lana Stošić
Ilustracija
Izvor: MONDO, Lana Stošić

 On je, posle razgovora sa predsednikom Srpske Miloradom Dodikom, na pitanje novinara zašto država namerava da preuzme niški aerodrom iz uprave lokalne samouprave vo rekao da je ta inicijativa pokrenuta da bi država investirala u proširenje piste i izgradnju kontrolnog tornja.

Protest "dočekao" i ministarku

U Nišu je i danas održan protest zbog odluke grada da aerodrom Konstantin veliki preda na upravljanje državi, odnosno Republici Srbiji, a učesnici su "dočekali" i resornu ministarku i potpredsednicu Vlade, Zoranu Mihajlović, koja je došla na sastanak sa gradskim rukovodstvom. Nišlije koje protestuju od subote, su uz zvižduke i dobacivanje "ispratili" ministarku i gradonačelnika Darka Bulatovića.

"Hoćete da Niš upravlja aerodromom, nema problema, samo nemojte da tražite pare za investicije", rekao je besno Vučić na konferenciji za novinare a povodom protesta građana Niša i opozicijezbog promene vlasnika aerodroma. 

Vučić je dodao da zna šta bi bilo posle mesec dana - "rekli bi da su se šalili".

Novi protest Nišlija: Branimo aerodrom i sebe FOTO

Istakao je da je od 2014. godine država ulaganjem u infrastrukturu tog aerodroma podigla broj putnika sa 1.335 na 331.582.

On je odbacio tvrdnje da je preuzimanje vlasništva nad niškim aerodromom uslov koncesionara beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", francuske kompanije Vansi (ili Vinči kako je još kod nas poznata iz doba kada je gradila puteve).

Gradonačelnik: Niš nije poklonio aerodrom

"Nemamo nikakvu obavezu da se konsultujemo sa koncesionarom beogradskog aerodroma dok broj putnika na niškom aerodromu ne dostigne milion", rekao je Vučić.

Aerodrom "Konstantin Veliki", kako je rekao, može da dostigne 774.000 putnika tek 2027. godine.

"Nišu smo najviše para dali kroz subvencije, nudimo još, ako nećete izaberite vlast i hvala vam što nećete tražiti pare", rekao je Vučić.

Komentari 170

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Deda Veljko

Dečje ljutnje Vučiću ostavite kad ste u krugu porodice. Pokušajte da se ponašate kao ozbiljan zreo čovek. To ne dolikuje funkciji koju obavljate.

fićko

...niš je postao leglo korupcije i kriminala...a preko niškog aerodroma kargo letovima prevozi se i švercuje sve i svašta...a sada nišlije postali prave državu niš..što južnije to zatucanije...

Laki

A, znači ipak morate da se konsultujete sa koncesionarom! Šta oni imaju sa drugim aerodromima, bre?

special image