• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni "sviraju" telom! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

"Hibrid koncerta, predstave, fizičkog teatra i umetničkog performansa" uskoro u Beogradu.

U avgustu, posle gostovanja na Javorwood festivalu (Bjelašnica, Sarajevo, BIH) i Mountain Music festivalu (Divčibare, Srbija) "Da i Re, telo kao instrument", svojevrsni hibrid koncerta, predstave, fizičkog teatra i umetničkog performansa grupe Alice in WonderBand će se odigrati 24. i 25. avgusta na sceni Kosmodrom, Dorćolsko narodno pozorište, Solunska 24, u 20.30 h.

Ana Vrbaški i Marko Dinjaški su izvođači koji se bave zanimljivom tehnikom telesne perkusije. Muziku proizvode isključivo telom i glasom, uz dodatak instrumenata kao što su didžeridu ili kazu.​ Predstavu je režirala Višnja Obradović, za kostim je zadužen "Lutkart", a za stajling "Beastic".

Predstava "Da i Re, telo kao instrument" je imala premijeru na "Festivalu uličnih svirača" u Novom Sadu 2016. godine, a igrana je na BELEF-u, festivalu "Piano city Novi Sad", festivalu "Nedelja stranih kultura" u Parizu, "Milano klaun festivalu" u Milanu, a gostovala je i u Nemačkoj, Austriji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Nagrađena je specijalnom Trema plaketom na 21. Art Trema Festu u Rumi za istraživanje zvuka kao pozorišnog izraza, kao i specijalnom nagradom na Internacionalnom festivalu alternativnog teatra Gest u Sečnju, za fascinantan istraživački postupak na telu i njegovo pretvaranje u pozorišni zvučni znak.

Nastup o kojem se priča! (VIDEO)

"Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina… To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku", napisao je Peter Kes, nemački novinar "Zidojče Cajtunga".

Radionica "Telo kao instrument" održaće se 26. 08. u 12 h na Stražilovu, blizu Sremskih Karlovaca, u sklopu ture "Uhvati ritam prirode" koju organizuje UG Via Serbia. Vokalni segment vodi Ana Vrbaški, a tehniku telesnih perkusija predaje Marko Dinjaški.

Alice in WonderBand
Izvor: YouTube/Alice in WonderBand

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE