• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović traži odgovor: Ko je kriv za loš autoput?

Izvor Tanjug

"Radimo danonoćno kako bismo ispravili tuđe greške i ponovo izgradili već urađen autoput", izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka infrastrukture, Zorana Mihajlović.

 Zorana Mihajlović o popravljanju auto-puta na Koridoru 11. Izvor: MONDO/Marko Tanasković
ilustracija
Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Ona je istakla da se cini sve kako bi se deonica Koridora 11 od Uba do Lajkovca završila.

"Dajemo sve od sebe da se deonica Koridora 11 od Uba do Lajkovca završi do nove godine, kako bismo u saobracaj pustili autoput od Obrenovca do Cacka. Ovo je presedan u gradevinarstvu i jedina kriticna deonica na koridoru i ja ocekujem da dodemo do odgovora zašto je ranije pogrešno radeno i da ti koji su loše gradili odgovaraju", rekla je Mihajlovic odgovarajuci na pitanje novinara.

Porucila je da to više ne sme da nam se desi.

Ministarka: Ub-Lajkovac da se radi 24 sata dnevno!

Upitana kako to da kada je jedna novinarska ekipa nocu posetila gradilište nije bilo radnika, a bilo ih je jedne od narednih noci kada je došla Mihajlovic, potpredsednica vlade je istakla da je naložila da se radovi na deonici Ub-Lajkovac izvode danonocno, s obzirom na to da je neophodno da se novoizgradeni autoput u dužini od 2,47 km gradi ponovo.

"Da bi se radovi izvodili 24 sata bilo je potrebno da se doveze dodatna mehanizacija, obezbede ljudi, rad prilagodi vremenskim uslovima, stoga je prošlo nekoliko dana od izdavanja mog naloga. Da ste bili tamo sa nama u petak noc, videli biste u kakvom je stanju autoput i da je potrebno graditi ga iznova. Pitajte inženjere i projektante - to struka nije videla do sada", rekla je Mihajlovic.

Potpredsednica Vlade kaže i da Vlada Srbije nema novca za bacanje, da je važno da gradani vide kako se ranije gradilo, i izrazila uverenje da ce sve biti gotovo u roku.

Rec je o delu autoputa koji su izgradile kompanije Planium i Putevi Užice u vreme bivšeg ministra Milutina Mrkonjica, ali koji se raspao pre nego što je pušten u saobracaj zbog korišcenja neadekvatnih materijala, navodi se u saopštenju tog ministarstva.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Alex

Drzava zbog stednje na nadzoru radova

Ненад

Досадноооооо без ботића

Teletabisi jedni

Pa vi teletabisi! Usred centra Beograda radite sa rupcagama bez svetala,da li ste toliko bas maloumni!? Na stranu to sto nam idete na onu stvar i sto puteve pravite od plastelina!

special image