• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobre vesti: Privredni rast 4,5 odsto

Izvor Tanjug

Srbija je u prvih deset meseci ostvarila privredni rast od 4,5 odsto i imala za 10,7 odsto više direktnih stranih investicija nego u istom periodu prošle godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  Vučić o privrednom rastu i zaposlenosti Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

"Prvi put ćemo se po direktnim stranim investicijama približiti tri milijarde evra", rekao je Vučić u vanrednom obraćanju javnosti.

Na najnižem nivou je stopa nezaposlenosti u prethodnih 30 godina iznosi u trećem kvartalu 11,3 odsto, rekao je Vučić i dodao da se nezaposlenost meri u ksladu sa podacima Evrostata.

"Takođe, broj zaposlenih je najveći u poslednjih 30 godina i iznosi 49,2 odsto zaposlenih ili 2,929 miliona ljudi zajedno sa sezonskim radnicima, što je istorijski maksimum. Javni dug je 56,1 odsto BDP, koliko je bio na kraju 2012. godine. Verujemo da će već 1. januara biti između 47 i 48,5 odsto".

Siniša Mali: U 2019. predviđen rast BDP-a 3,5 odsto

Vučić kaže da suficit u budžetu iznosti 67,4 milijarde dinara, a da je trebalo da bude deficit od 3,9 milijardi, tako da je bolji rezutlat za oko 71,3 milijarde ili 600 miliona evra.

"Smanjeni su na 6,4 odsto nenaplativi krediti, što je istorijski minimum. Takođe, turizam beleži rast u prvih 10 meseciod 11,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine. To je sve rezultat teških reformi koje smo sproveli. Srbija ide sigirnim korakom napred", naveo je Vučić.

Komentari 26

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dakki

Divne vesti za celu Srbiju.

Neda

Svaka čast na vodje nju tako odgovorne politike!!! Bravo!!!

Dejan

E to je državno rukovotstvo koje brine da se u Srbiji svakim danom živi sve bolje, a posebno se nasem predsedniku za to trebamo zahvaliti!

special image