• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gospođo "Popadić", zaslužili ste!

Izvor mondo.rs

Dramska umetnica Svetlana Ceca Bojković dobitnica je Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture za 2019. godinu, odlučio je 7. decembra Upravni odbor Sterijinog pozorja.

Ostvarila je pregršt uloga u pozorištu, na filmu, TV serijama i dramama. Obožavali smo njen lik Emilije Popadić u jednoj od najpopularnijih domaćih serija svih vremena "Bolji život", ali, naravno, ne samo taj.

Zbog svega što je uradila na sceni, Svetlana Ceca Bojković laureat je nagrade Sterijinog pozorja za 2019. godinu. 

Nagrada se sastoji od statuete Jovana Sterije Popovića, diplome i novčanog dela, a biće uručena Svetlani Bojković 3. juna 2019. godine na zatvaranju 64. Sterijinog pozorja.

Svetlana Bojković je na Sterijinom pozorju prisutna od 1969. godine, a od tada je na tom festivalu ostvarila osam uloga.

Diplomirala je 1970. godine glumu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Stalni je član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1968. do 1984. godine, kada je otišla u Narodno pozorište u Beogradu, gde je bila do 1993. godine, a zatim je prešla u status istaknutog slobodnog umetnika. Od tada najviše igra u Ateljeu 212. 

Ceca Bojkovićč je igrala u mnogim domaćim filmovima, a najznačajnije uloge je imala u: "Pas koji je voleo vozove", "Ptice koje nikad ne polete", "Šejtanov ratnik", "Zona Zamfirova"... Odigrala je i više od 200 uloga u TV serijama i dramama, a izdvajamo: "Bolji život", "Povratak otpisanih",  "Policajac sa Petlovog brda", "Priče iz fabrike"...

Dobitnica je niza nagrada, uključujući Zlatnu arenu na Festivalu u Puli za ulogu u filmu "Pas koji je voleo vozove", dve nagrade "Ćuran"” na Danima komedije u Jagodini, Oktobarske nagrade grada Beograda, nagrade "Joakim Vujić" za doprinos pozorišnoj kulturi, nagrade "Žanka Stokić" i nagrade "Branislav Nušić" za životno delo u komediji, nagrade za životno delo "Dobričin prsten" 2005. godine.

Sterijina nagrada za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture ustanovljena je 1965. godine povodom desetogodišnjice Pozorja i ne dodeljuje se svake godine. Među dobitnicima su, između ostalih: Dušan Matić, Miroslav Krleža, Mata Milošević, Rahela Ferari, Mira Stupica, Marija Crnobori, Branko Pleša, Pero Kvrgić, Aleksandar Popović, Dejan Mijač, Dušan Jovanović, Mija Aleksić, Ljuba Tadić, Jovan Ćirilov, Jovan Hristić, Mira Banjac, Dušan Kovačević, Milena Zupančič, Goran Stefanovski, Egon Savin, Ljubomir Simović, Vida Ognjenović, Feliks Pašić, Mihailo Janketić, Petar Kralj, Buca Mirković, Vlastimir Đuza Stojiljković, Ljubiša Ristić, Renata Ulmanski, Predrag Ejdus…

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

.

Fantasticna glumica...

mb011

Stvarno jedna od najboljih u istoriji.

SERIJE