Zimska "čarolija" sa bundevom i orasima u kojoj možete da uživate i ako postite.
Sastojci:
Pola kilograma očišćene bundeve
800 grama kora za pitu (tankih)
Šolja prezli
Dve šolje mlevenih oraha
Šolja ulja
Dve kesice vanilin-šećera
Šećer
Priprema:
Bundevu očistite i izrendajte, propržite malo na ulju, dodajte prezle, vanilin-šećer i šećera po ukusu, dobro promešajte pa sklonite sa šporeta.
Tri ili četiri kore poprskajte sa malo ulja, pospite mlevenim orasima i šećerom, složite ih jednu na drugu, pa stavite nadev od bundeve, umotajte u rolnu i stavite u pleh, u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Kad potrošite sve kore, pitu poprskajte sa malo ulja i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumeni.
Imate li vi neki recept za bundevaru? Pišite nam!
Crvena zvezda promenila grb: "Ovo je jedinstven slučaj u Srbiji i regionu!"
"Pričali da sam lud, ali oni nisu čuli Željka!": Panter otkrio, evo zašto je izabrao Partizan, a ne Evroligu!
Ludilo večitog derbija je već počelo: Navijači okupirali blagajne, svi hoće da gledaju Zvezda-Partizan!
Sve stoji u Beogradu! Totalni kolaps, evo gde su najveće gužve
"Rusija ima pravo da uzvrati oružjem za masovno uništenje": Užasne pretnje Medvedeva, spominje Treći svetski rat