Zimska "čarolija" sa bundevom i orasima u kojoj možete da uživate i ako postite.

Sastojci:

Pola kilograma očišćene bundeve

800 grama kora za pitu (tankih)

Šolja prezli

Dve šolje mlevenih oraha

Šolja ulja

Dve kesice vanilin-šećera

Šećer

Priprema:

Bundevu očistite i izrendajte, propržite malo na ulju, dodajte prezle, vanilin-šećer i šećera po ukusu, dobro promešajte pa sklonite sa šporeta.

Tri ili četiri kore poprskajte sa malo ulja, pospite mlevenim orasima i šećerom, složite ih jednu na drugu, pa stavite nadev od bundeve, umotajte u rolnu i stavite u pleh, u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.

Kad potrošite sve kore, pitu poprskajte sa malo ulja i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumeni.

Imate li vi neki recept za bundevaru? Pišite nam!