Zimska "čarolija" sa bundevom i orasima u kojoj možete da uživate i ako postite.
Sastojci:
Pola kilograma očišćene bundeve
800 grama kora za pitu (tankih)
Šolja prezli
Dve šolje mlevenih oraha
Šolja ulja
Dve kesice vanilin-šećera
Šećer
Priprema:
Bundevu očistite i izrendajte, propržite malo na ulju, dodajte prezle, vanilin-šećer i šećera po ukusu, dobro promešajte pa sklonite sa šporeta.
Tri ili četiri kore poprskajte sa malo ulja, pospite mlevenim orasima i šećerom, složite ih jednu na drugu, pa stavite nadev od bundeve, umotajte u rolnu i stavite u pleh, u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Kad potrošite sve kore, pitu poprskajte sa malo ulja i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumeni.
Imate li vi neki recept za bundevaru? Pišite nam!
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!